Колоезденето завладява Габрово, Варна и Русе

Мащабно колоездачно събитие ще завладее България за втора поредна година. Стотици професионалисти и любители ще имат възможност да се състезават на нови трасета в различни градове. Състезанията от инициативата „ДЗИ Вело“ отново ще бъдат три - Купа Габрово, Купа Варна и Купа Русе.

 

Стартът ще бъде даден на 28 септември в Габрово. На 5 октомври е надпреварата във Варна. На 12 октомври е състезанието в Русе. Подготвените трасета са разнообразни и предизвикателни не само за професионалните състезатели, но и за всички приятели на колоезденето. Именно възможността и те да се състезават прави спортната надпревара уникална и широкообхватна - възможност за участие имат и любителите на този спорт.

 

В трите тура професионалните колоездачи ще преодоляват трасета от 8 км, 12 км, 22 км или 36 км. В приятелски старт сили ще премерят всички любители с авантюристичен дух, а най-добрите от тях ще спечелят и награди.

 

През 2018 година уникалното велосипедно предизвикателство – да изминем заедно разстоянието от Земята до Луната завладя градовете Пловдив, Бургас и Стара Загора и успя да привлече повече от 300 професионални състезатели и огромен брой ентусиасти, които колективно успяха да изминат необходимите километри.

 

В тазгодишната надпревара се очаква да се включат и много нови любители на колоезденето, за които ще има приятни изненади и големи емоции. Желаещите трябва единствено да се регистрират в интернет, като за всички непрофесионални участници е осигурена безплатна застраховка за времето на протичане на събитието.

 

Състезанието във Варна ще се проведе в Приморски парк, в близост до Пантеона. В Габрово и Русе ще бъде бъде въведена временна организация на движението по избраните улици в деня на събитията с цел безопасното провеждане на шосейни състезания.

Коментари

Задължително поле