Комарджия залага плячка от грабеж

Кюстендилският окръжен съд одобрил споразумението, сключено от комарджията Валентин Слона.

Наказание за маскиран нападател в дома на жена

Валентин Слона получи присъда от 10 години и половина затвор

Съучастникът му върнал парите

Десет години и половина затвор наложи Кюстендилският окръжен съд на комарджия, ограбил жена, за да залага плячката си в игрални зали.

37-годишният Валентин З., по прякор Слона от град Рила имал дебело крими досие и присъди за различни престъпления. За последно бил хващан в Сандански за трафик на хора. Всичко каквото имал, го проиграл на хазарт в казина в Благоевград. В началото на 2019 г. наел 24-годишния Николай С. от петричкото село Тополница за шофьор и двамата започнали да обикалят с “Ауди” из Югозападна България да търсят кого да оберат. Така набелязали 64-годишната Мая Ч. от град Рила, която живеела сама, работела и получавала добра заплата като технолог в предприятие в Кочериново. На 11 март 2019 г. двамата си сложили черни плетени шапки с дупки за очите, качили се със стълба на покрива на къщата на Мая Ч. и през тавана нахлули вътре. Нападнали жената и є взели 350 лв. и златни бижута. Плячката им надхвърляла 4300 лв.

Само след 3 дни двамата бандити били заловени. Николай бил с чисто досие, върнал всички пари на пострадалата и се разминал с лека присъда. Делото продължило срещу Слона, който също признал вината си и се съгласил да сключи споразумение, по силата на което да лежи 10 години и 6 месеца зад решетките.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право