Гневни кюрди замерят с картофи изтеглящите се американци в Сирия (ВИДЕО)

Психоложката Лариса Ренар отново идва у нас

Къщата на Яворов официално става собственост на Столичната община

Наша компания отива на финала на Startup World Cup с награден фонд от 1 млн. долара

Варна чака „Историческо величие“ Интерактивната изложба започва националното си турне в 27-те областни града

Eгипет показа грандиозна находка на 3000 години 30 запазени саркофага от Долината на царете

Президентът: Успешното партньорство на България с корпорация „Мейджи“ е пример за японските инвеститори

Повдигнаха обвинения на четирима души за убийството на журналиста Ян Куцияк и годеницата му

Арестуваха британец, крал от магазини за домашни потреби на Албиона

Мъж търси WC, намери труп

МФ: Българската икономика ще отбележи ръст от 3,4% тази година

Министър Танева в Добрич: До седмица предстои разплащане по de minimis за пчелите

Първи снимки от сватбата на Рафаел Надал

Екатерина Захариева: Съжалявам, че не успяхме да подпишем програма за сътрудничество в областта на образованието и културата с Русия

Комедията „Свекърва“ с 60-то представление на сцената на театъра в Търново

60-о представление на класическата комедия „Свекърва“ по Антон Страшимиров ще изиграят на 27 март артистите от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Спектакълът ще е в камерна зала и е част от проявите, посветени на Международния ден на театъра. Билетите могат да се закупят на касата на МДТ.
Преди това пък ще има специална разходка зад кулисите за зрителите на храма на Мелпомена в старата столица. Домакините ще очакват своите гости на главния вход на театъра. Турът е подарък от екипа на МДТ към любимата публика. По време на обиколката почитателите на изкуството ще могат да видят отблизо как се случва магията на театъра.

„Свекърва“ е в афиша на театъра от 2011 г., негов режисьор е Димитър Шарков, а сценографията е на Лидия Къркеланова. Спектакълът поставя злободневни проблеми, свързани с кризата на българския дух в нашето общество. Чрез палитра от разнообразни образи, които живеят сред нас днес, той е като гротеска на съвременните български нрави.
В постановката участва целият драматичен състав на театъра. В главната роля на свекървата зрителите отново ще видят Цанка Цанева. На сцената й партнират Милен Иванов, Силвия Шекилова, Стефка Златкова, Стефка Петрова, Иван Митев, Стефан Методиев и Дончо Дончев.

Пиесата „Свекърва“ е създадена от Антон Страшимиров в началото на XX век. С нея творецът участва в конкурс за откриването на Народния театъра „Иван Вазов“ в София и го печели, но пиесата не е поставена заради конфликтите на Страшимиров с властта по онова време.
Спектакълът на Димитър Шарков е динамичен, изграден е на принципа на кино епизодите, с много музика и богатство от пластични решения. „Нашата пиеса е за едно общество, за една палитра от разнообразни, съвременни образи. Ние се интересуваме от връзките между всички тези герои, а не от явлението „свекърва“, обяснява режисьорът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.