Комунистите и либералите все пробват да оправят света и все повече го провалят

България и българският народ нямат нужда от идеологизиране на икономиката. Те имат нужда от икономизиране на политиката.  Идеологизиране на икономиката има за цел да убеди хората, че са нужни жертви за строежа на новия светъл либерализъм - така, както някога ни убеждаваха как са нужни жертви за строителството на новия светъл комунизъм.  Някога комунистите стигматизираха западното влияние - понеже нали "Дийп Пърпъл" развращаваше младежта, дънките бяха от бой в милицията през 60-те до "ма как може такива работи" през 80-те! /Първото са ми го разказвали потърпевши, второто добре си го спомням/.

Сега либералите кълнат източното влияние - ходят и душат дали отнякъде мирише на газ, познават по миризмата дали е източен, или е западен. От един дол дренки са, затова се събраха в коалиция "Дренков дол" в предишното правителство - па как така се събраха, като ужким са различни? Еми хайде, де, вие ми кажете.  

Комунистите и либералите са двете страни на една и съща монета - монетата на социалните утопии. Еднакви ги прави убедеността им, че знаят как да оправят тоя свят.  Все пробват да го оправят и все повече го провалят. И винаги някой друг им плаща сметката.  Само им трябва алиби. Преди алибито беше Рейгън - стойте без ток известно време /прекрасно си спомням режима на тока през 1984/, защото Рейгън е много гаден и още малко остана да го победим, просто всеки момент, нали. Аха, победихме го, да - слава Богу, че Рейгън победи. Сега алибито им е Путин - плащайте скъп газ известно време /и той газът пак руски, защо да го плащаме скъпо, като може да го плащаме евтино!/, защото Путин е много гаден и още малко остана да го победим, просто всеки момент, нали. 

Лично аз смятам, че във войната с Украйна Путин е агресор, а Украйна е жертва. Това са фактите - Русия нападна Украйна, а не обратното. Това са фактите и обясненията на тези факти с нищо не подменят фактите. 

Само че защо България трябва да плаща по-скъпо за един и същи - все руски - газ?!
Защо България трябва да плаща по-скъпо - за да изплаща нечии рушвети на някаква банда крадци, маскирани като борци със световната неправда?! Е, този филм не сме ли го гледали?! Не ни ли омръзна по един и същи начин да ни лъжат?

Защо и откъде-накъде новите измамници изобщо смеят да вменяват вина на българите?!

Откъде-накъде?! 

Вменяват на цели народи вина за войната, вменяват на цели народи вина за климатичните промени, вменяват на цели народи вина за домашно насилие и за джендър-налудни обсесии... Слава Богу, че България никога не е била колониална държава, иначе досега сума ти паметници да са изпобутали! И то същите тези, които не смеят да посегнат дори на един-единствен колонизаторски паметник на една чужда армия-агресор, обявила война и завладяла България през 1944 г. Не им стиска, разбира се, кога им е стискало те да поемат отговорност и те да платят цената. Хайде, де, безстрашните борци с Путин - защо не съборят/преместят т.нар.паметник на т.нар. съветска армия.
Хайде, нали те са смели и напълно владеят София - хайде? 

Защо не са го бутнали досега, какво чакат?

Бау-бау по платените им медии, ах, колко са храбри в студиото, ах, какви дискурси и какви онтологии описват с меките си философски китки.  Но ние трябва да плащаме цената за далаверите им, с които ще си платят предизборната кампания - само гледайте какъв предизборен потоп ще се изсипе в интернет след някой и друг ден.
Този потоп ние сме си го платили, да знаете, със скъпия бензин, скъпата нафта и скъпия газ - всеки ден си го плащаме. 

Понеже се борим за световен мир.

Ми то и при комунизма се борихме за световен мир. След което най-яростните борци със Запада станаха най-отблъскващите лакеи на Запада - слугата си е слуга, той това си го може. Тези точно лакеи будят най-силните антизападни настроения у нас. И сега трябва да плащаме за борбата със заплахата от Изток.
Преди трябваше да се борим със заплахата от Запад. 

Че какво е различното?

След като и преди, и сега за такъв текст ще получиш яростни хули от едни дълбоко възмутени будни граждани от Партията /преди комунистическа, сега либерална, все тая, хунвейбини на поредния фанатизъм/.
Тези винаги прогресивни граждани - и преди, и сега - ще ти обяснят как не разбираш нищо и колко много исторически е точно днешният миг, и как изобщо смееш да говориш за скъп газ и скъп бензин, когато трябва да се борим за световния мир!

Ето това се нарича идеологизиране на икономиката чрез истерично стигматизиране на разумни аргументи и пълно смазване на каквато и да е разумна дискусия. Моделът е един и същ - само инструментите са различни. Преди беше смазваща сила, сега е налудна истерия. И преди, и сега за тях е най-добре ти самият да се подчиниш. 
Тогава отговорността е изцяло твоя, защото си станал като тях.

Доста нефотогенично е това. Не го допускайте.  Също така идеологизиране на икономиката е - ще ви дадем евро-пари, ама ако спазвате върховенството на закона на Содом и Гомор: като въведете еднополовите бракове и започнете да се жените за домашните си животни, тогава вече няма проблеми с правата на човека и правата на животните. 

Приемате, каквито конвенции ви кажем и готово.
Ето това е идеологизиране на икономиката. 
От текстовете на тези конвенции сатаната се усмихва.
Това е модел, който те упорито продължават да го налагат.

Докога ли?

Докато все още имаме някой лев по сметки и джобове, та да им плащаме цената на либерализма, както плащахме цената на комунизма - да, да, точно така, не ми говорете за безплатни образования и здравеопазвания - безплатно е само сиренцето в капана за мишки, ама само за мишките е безплатно, иначе и то е платено: от този, който е сложил капана.

Има и добра новина - безплатно е душеспасението чрез вяра в Христос, но е безплатно за повярвалите, иначе и то е платено: от самия Христос с живота Му и с кръвта Му на кръста. Така че и спасението е платено - от Христос Спасител.  
Това е положението, братя и сестри. 

Та ще плащаме дотогава, докогато ни уврат главите, ама понеже и дървата са скъпи и ще трябва да ги харчим пестеливо - вероятно и този процес ще се позабави. 

И какво предлагаш, ще кажете?

Предлагам да се събудим и да започнем да мислим със собствените си умове, те затова са ни дадени, да ги ползваме. Това е едно добро начало, което често пропускаме. Затова и се оказва, че сме оставили някой друг да мисли вместо нас - а на когото дадем да бърка в ума си, на него даваме да бърка и в джоба ни, на него даваме да бърка и в гласуването ни.

Социалните илюзии и идеологическите утопии са скъпо нещо. Скъпа цена плащаме, за да обогатяваме цинични глобални илюзионисти и техните местни дилъри. Когато се отърсим от илюзиите, тогава ще се отърсим от илюзионистите.

И тогава - кой знае - може би ще си направим по-добро време.  Защото по-доброто време не идва само. Някой плаща цената за по-доброто време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари