Конвойно-затворническото разписание

В Москва седенето на пейки е забранено

Гражданите не се интересуват от безумието на кмета

На сайта на московското кметство (mos.ru) е публикувана интерактивната карта с графика за разходки на московчани, от която можете да разберете кога точно жителите на този или онзи дом имат право да отидат на разходка. Жилищните домове на Москва са разделени на 6 групи и за всяка от тях има строго определени дни за разходките. Московчани имат право да се разхождат 3 пъти седмично. Два пъти в делник и веднъж в почивен ден.

Разбира се, услугата не работи. Това е нещо обичайно за репутацията на злополучните програмисти от Московския департамент за информационни технологии, където умело се усвояват бюджетите.

Инструкциите гласят: „В Москва ограниченията, наложени заради разпространението на коронавирусна инфекция, са смекчени. Можете да отидете на разходка или да спортувате на улицата от 1 юни. Можете да планирате своята разходка, използвайки картата. Кликнете върху дома, който ви интересува, или въведете адреса в лентата за търсене. Графиките за разходки ще бъдат налични и в жилищните сгради и пощенските кутии“.

Но не всички жители разбраха, че времето за разходки зависи не от мястото на пребиваване, а от мястото на регистрация. „Наистина човек може да бъде регистриран на едно място, да пребивава на друг адрес или да пребивава с някой, който е регистриран на трети адрес. Ако вие, имате разрешение за пребиваване в Бирюльово, но се разхождате в Медведково, тогава ще се разхождате според графика за Бирюльово“, призна очевидното в интервю за Интерфакс заместник кметът Алексей Немерюк..

Можете да се разхождате сами или с роднини, но в последния случай трябва да докажете своето родство или съжителство. Седенето на пейка е строго забранено.

Друго нещо е, че много граждани не се интересуват от безумието на кмета Собянин. До вечерта на 1 юни хората ще се разхождат по паркове и площади, игнорирайки незаконните действия на туземците от Ханти-Мансийския автономен окръг, паднали се на главата им. С какво ли ще ни вбеси още развъдната бригада за елени.

(Превод Павел Павлов)

Коментари

Задължително поле