Конкурс на тема „Коронавирус и медии“ осигурява директен прием в ЮЗУ

Конкурс за кандидат-студенти за статия на тема „Коронавирус и медии“ организира Факултетът по изкуствата към Югозападния университет „Неофит Рилски“. Най-добрите предложения ще осигурят на кандидат-студентите директен прием в специалност „ Култура и медии“.

Каква е ролята и значимостта на медиите днес? Как да разпознаем фалшивите новини? Къде е границата между истина и лъжа? Какви може да са ефектите от социалната дистанция върху начина, по който общуваме? Как би изглеждала коронавирусната пандемия, ако не разполагахме с интернет? Можем ли да разчитаме на досегашната си медийна грамотност, за да реагираме адекватно - между паниката и разумната превенция? Тези въпроси вече са от първостепенна важност не само за експертите в областта на медиите, но и за всички хора, независимо от възрастта и професията им.

Катедра „Културология” на ЮЗУ „Неофит Рилски” винаги е имала за цел да дава не само теоретични, но и практически умения на студентите си. Затова в ситуацията на пандемия, карантина и дистанционно обучение, от катедрата решават да отправят покана към кандидат-студентите да споделят размислите си по темата за коронавируса и медиите, като напишат статия. Авторите на най-добрите предложения ще получат възможност да бъдат студенти в специалност „Култура и медии” към катедрата.

Междувременно в Югозападния университет се проведоха и първите онлайн изпити.

51 кандидат-студенти се явиха на онлайн тестове по български език, история на България, биология и математика. Вече започна и приемът на заявления за явяване на конкурсни изпити за останалите кандидат-студенти. Първият изпит, на който желаещите да се обучават в ЮЗУ „Неофит Рилски“ могат да се явят е на 15 май 2020 г. Онлайн изпитите по български език, история на България, география на България, математика, биология и английски език ще се провеждат всеки работен петък.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование