Контрабандна паста за наргиле задържаха на "Капитан Андреево"

80 кг контрабандна паста за наргиле иззеха митническите служители от ГД МРР на МП "Капитан Андреево", съобщиха от пресслужбата на Агенция "Митници".

На 13.03.2019 година, малко след полунощ, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси", пристига микробус "Mercedes benz" с регистрация Република Черна гора. В микробуса, освен шофьора, пътували още 5 пътници, граждани на Черна гора. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която под задните седалки на микробуса са открити 80 прозрачни найлонови пакета с паста за наргиле, всеки по 1 кг, без акцизен бандерол. Акцизната стока с пазарна стойност 20 240 лева е задържана. Стойността на дължимия акциз е 12 160 лева.

На шофьора на микробуса е съставен акт по Закона за митниците за превозване на акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. Превозното средство, послужило за внасяне и укриване на акцизна стока, е задържано за обезпечение на евентуални вземания по съставения акт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право