Корнелия Нинова: Лиляна Павлова лъже, ние не сме против санирането

Г-жа Лиляна Павлова лъже , ние не сме против санирането. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция.

„Ако след избори бъдем избрани бихме продължили тази програма за саниране, разбира се, може би правейки я малко по–прозрачна. Като философия да, ние я подкрепяме и не бихме оспорвали и спирали“, зави лидерът на БСП. По отношение на това дали ще има кадри на БСП в президентската администрация Нинова обяви, че е изразила позицията на БСП преди дни след консултацията, че като партия няма да предлагат министри в служебен кабинет, нито хора в администрацията на президента.

„Като партия ние няма да се месим в тези процеси“, коментира Нинова. „Охладила съм всички мераци за властови постове. Сега това не е работа на БСП. Има си президент да си реди служебния кабинет“, заяви лидерът на БСП.

Нинова беше категорична, че левицата има нужда от преформатиране и очистване от задкулисието.

Тя обяви заявката да прави нова коалиция около БСП след заседание на Изпълнителното бюро на партията. На него е било взето решение за насрочване на конгрес през януари.

Лидерът на БСП заяви още, че партията има нужда от организацонно потягане на редиците и реформиране преди предсрочните избори.

"Без задкулисия, лобита, открито, нов стил в политиката, ще ги направим с тези и тези партньори, организационна промяна. Никакво задкулисие и директен разговор с народа. Даваме си сметка какво може да се случи. Това не са празни думи, започваме реални действия за превръщането на БСП в модерна лява партия", обеща Нинова.

БСП има своята позиция по законопроета на омбудсмана за въвеждането на мажоритарната система, но Нинова отказа да я оповести с аргумента, че не е редно депутатите да се инфрмират за решението на ръководството си през медиите.

Коментари

Задължително поле