Коронавирусът предпочита мъжете (ИНФОГРАФИКА)

Сравнителни аналитични тестове на различни лаборатории по света за спецификите на разпространението на новият коронавирус, който причинява смъртоносната болест COVID-19, все по-убедително показват, че сред мъжете, независимо от възрастта и здравословното им състояние са много по-податливи на заразяване, съобщават световните агенции.

По данни на Световната здравна организация (СЗО) при предишните глобални пандемии от началото на века - Тежкият Остър Респиратен Синдром (б. р. - по-познат като САРС между 2002 и 2004 г.) и Близкоизточният Респираторен Синдром (2012 - досега) - мъжкото население на планетата винаги и било диспропорционално, спрямо женското.

При настоящата епидемия обаче, мнозинството от смъртните случаи, в почти всички държави по света, са на мъже, без значение на възрастта им, посочват наблюдатели. Статистически данни от Китай показват, че 64% от починалите от COVID-19 са мъже, срещу 36 на сто при жените с тежки симптоми на болестта. Подобна тенденция се следва във Франция, Германия, Италия, Южна Корея и Испания.

Коментари

Задължително поле