Коте приключенец стана хит във фейсбук

Хайди преглежда мотоделтапланер.

Хайди Любопиткова споделя пътешествията си по света и у нас 

Има близо 6000 снимки

Пухкава бяла красавица разтапя фейсбук потребители с приключенията си. Котката Хайди се подвизава с голяма популярност в социалната мрежа благодарение на нестандартния цветен живот, който води. Пътешества по света и у нас, изкачва върхове, спи на палатка, плува в морета и реки, вози се в коли и на мотори. Малката четиринога споделя приключенията си в страницата „Хайди Любопиткова - cat adventurer”, която има близо 4 хиляди последователи и са публикувани близо 6 хиляди снимки.

Историите на Хайди, която е кръстоска между персийка и ангорка, започват преди четири години, когато неин горд собственик става Данаил Нешев. Той е от София, но от години се е установил в Горна Оряховица, където има часовникарско ателие. Най-много обича приключенията и пътешествията, а така стартира и животът на 20-дневното снежнобяло коте, след като Данаил пропътува над 200 км до Варна, за да си я вземе.

Хайди и Данаил бързо се привързват един към друг и са почти неразделни и до днес навсякъде. „Котката не е щастлива, когато е вътре, тя е приключенец и ловец и затова реших, че ще пътува, колкото се може повече с мен”, разказа пред „Труд” собственикът.

Двамата се придвижват с кола, както и с мотор. И двете превозни средства са подсигурени, така че на Хайди да й е удобно.

Котката-пътешественик е изминала над 250 000 км, обиколила е различни кътчета на България, изкачвала е върховете Мусала и Снежанка, разгледала е крепостта Устра до Джебел, Меандъра на река Арда до Кърджали, ходила е на мото събори, возила се е на лифт и е спала на палатка в Родопите. Хайди пътува и в чужбина, където среща чудесата на прохода Трансфагарашан в Карпатите, станала е талисман в комплекса на Дървения град на Емир Кустурица, била е в Сърбия, Македония, Черна гора, Косово и Гърция.

Хайди е плувала в три морета - Черно, Бяло и Адриатическо. Всеизвестно е, че котките не обичат водата, но нейният стопанин подхожда внимателно, за да свикне и да є хареса. „Сега тя е невероятен плувец. Важно е да имаш умение и подход, за да успееш с резултатите”, казва Данаил.

Преди няколко дни котката се вози за първи път на теснолинейка, разглеждайки природата на Рила и Родопите и покорява небесата с мотоделтапланер в село Маноле.

Хайди не може да каже кое превозно средство най-харесва, но много е свикнала с мотора на своя собственик и когато тръгват на път, сама знае къде да се настани. Данаил споделя, че преди време, докато са в Карпатите, котето се влошава и спешно е оперирано. Прекарва седмица на системи, а лекарката останала изумена, когато рокер-котката се изправяла, чувайки звука на мотора на нейния собственик.

Дори при закриването на мото сезона през зимата на 2019 г., бялата красавица е поканена на парти на жените мотористки в България. „Хайди не слизаше от ръцете им, тя бързо се приспособява”, каза Данаил.

Хайди е разпознаваема и винаги си намира почитатели и приятели на местата, които посети. „Тя знае, че е чаровна и го демонстрира. Много е дружелюбна и очарова приятно всеки, който се докосне до нея”, разказва Данаил. Нейната фейсбук страница е заливана с положителни коментари и възхищение за примера, който дава.

Данаил иска да покори Алпите заедно с Хайди. Тази година обмисля да посетят отново Румъния, но признава, че не е фен на плановете и обича спонтанните решения.

Двамата приключенци се грижат един за друг и водят балансиран живот. С дейността си покрай Хайди и нейната фейсбук страница собственикът иска да даде положителен пример на обществото, да покаже красотата на природата и симбиозата между него и бялото коте. Пухкавелката ще продължава да радва феновете си и да разказва и показва всичките си подвизи и дестинации.

Коментари

Задължително поле