Кошара с 200 овце изгоря край Харманли

Пожар изпепели вили в Харманли и се разви опасно близо до бензиностанция. Късно вечерта в гасенето се включи и хеликоптер, за да бъдат спасени още къщи.

По думите на Димитър Чакалов, директор на областната пожарна служба, пожарът към момента е локализиран. Цялата засегната площ е около 1000 дка. "Изгоряли са 10 вили, частично засегнати са 6 халета, а една кошара с овце е унищожена, плюс 150 дка боров масив", каза той. "Имаше опасност огънят да мине от другата страна на пътя и да засегне голямата вилна зона зад нас", добави Чакалов. В близост до огнището е разположента и бензиностанция.

Двама пожарникари са пострадали в пожара. По думите на Чакалов лицата им са обгорени, но са се включили отново в борбата. В района на селата Криво поле и Малък извор също бушуват пожари. Според директора на областната пожарна към момента няма опасност за хората и огънят е далеч от населените места. Митко Чакалов, директор на областната пожарна служба

"Огромен беше пожара. Лошото е, че е близо до града", каза кметът на Харманли Мария Киркова. 

Кошара с 200 овце изгоря. По думите на собственика 70 са били агнета. "Отворих кошарата, но не излизаха. Всичко изгоря, имах и две вили", каза той по Нова ТВ. Мария Киркова обеща, че ще направят всичко възможно да компенсират загубите му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България