Кошлуков към „зеления“ Сандов: Леке ли ме наричате?

БНТ излезе с декларация срещу протестърите, които тормозиха репортерски екип на „По света и у нас“

БНТ осъди в декларация протестиращите уж в защита на Пирин, които в снощната емисия обиждаха репортерския екип на „По света и у нас“, отразявал митинга пред сградата на Министерския съвет.

Декларацията бе изчетена в предаването „Още от деня“ от водещия и програмен директор на БНТ 1 Емил Кошлуков. В студиото като гости бяха „зеленият“ Борислав Сандов и бившият екоминистър Нона Карджова.

Заради епитетите от снощния протест, сред които и „лекета“, по адрес на БНТ, Кошлуков попита Сандов как се чувства в студио с лекета.

Екологът“ не успя да се измъкне от неудобната ситуация, като само се разграничи и обясни, че става дума за провокатори, отишли на протеста. Кошлуков не му спести истината, че сандовата ПП „Зелените“ не събира и 1% на парламентарни избори.

Ето и самата декларация, станала повод за спора в ефира на националната телевизия:

По време на отразяването на снощния протест в защита на Национален парк "Пирин", организиран от коалиция "За да остане природа в България", част от протестиращите отправиха обидни и нецензурни квалификации и жестове срещу екипа на "По света и у нас" и БНТ.

Те използваха за това прякото включване на екипа в централната новинарска емисия в 20.00 часа, чиято задача бе да отрази протеста.

Категорично не приемаме подобно поведение срещу наши колеги, които с камера и микрофон защитават всекидневно правото на информираност.

Възразяваме срещу това протести в защита на природата да се превръщат в протести срещу БНТ, чиято работа е да ги отразява винаги.

Коментари

Задължително поле