Кошмарен трафик на АМ "Тракия", колоната към София е километрична (СНИМКИ и ВИДЕО)

Вече над 7-километрова е тапата в посока София заради тежката катастрофа на 73 км на автомагистрала "Тракия".

Задръстването започва от отбивката за селата Динката и Калугерово, недалеч от включването към аутобана от Пазарджик, а част от кадрите са направени от надлеза на 80 км. За това докладват потребители в социалните мрежи.

Както "Труд news" съобщи по-рано, тежка катастрофа предшества няколко по-леки инцидента, възникнали най-вероятно заради липса на спазване на дистанция в създалата се рискова обстановка. Сигналът за първия е подаден около 13:15 ч. Един човек пострада сериозно при пътнотранспортното произшествие на 73 км в посока София на АМ "Тракия", а инцидентът е станал между джип с марка "БМВ" и лек автомобил "Фолксваген".

Раненият беше транспортиран с линейка към МБАЛ-Пазарджик, където лекарите установяват какви са травмите му, уточни за "Труд news" говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. 

И в този момент движението по автомагистралата се осъществява в една лента, но не е спряно. Другите две са блокирани от катастрофата. На място има екипи на "Пътна полиция", които регулират трафика. 

От полицията още веднъж апелират шофьорите да карат внимателно, с много по-ниска скорост от разрешената на магистралата, спазване на дистанцията и особено повишено внимание в този участък. 

"Възстановено е движението при км 73 на АМ "Тракия" в посока София", посочиха преди минути на официалната си страница от Агенция пътна инфраструктура (АПИ). Предвид километричната колона от автомобили, ще мине известно време, докато движението се нормализира.

"След като направих видеото, колите спряха напълно", пише авторът на кадрите Ангел Росманов във "Фейсбук".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България