Коя е най-богатата принцеса в Европа

Принцеса Шарлен

Тя е италианка и е осиновена от детски дом

Противно на очакванията, британските принцеси не са най-богатите в Европа. Има други височайши особи, за които не се говори много, но които притежават солидно състояние и имущество.

На първо място по богатство сред европейските принцеси е Гезине от Италия. Тя разполага с 1,05 млрд. долара. Принцеса Гезине и брат й принц Джонатан Дория Памфили не са кръвни брат и сестра, а са осиновени поотделно от детски дом от италианската принцеса Ориета Дория Памфили, последната представителка на аристократичната фамилия.

Принцеса Гезине

След смъртта на осиновителката си през 2000 г. двамата наследяват двореца „Дория Памфили“ в центъра на Рим заедно със стотици шедьоври на изкуството. Освен галерия, огромният дворец, заемащ цял квартал, има 110 апартамента и 50 магазина, които се отдават под наем. Двамата наследяват и дворец в Генуа. 

Принц Джонатан е един от символите на гей движението в Италия. Той сключва брак с бразилски барман в Швейцария и тъй като в Италия е забранено гей двойки да осиновяват деца, двамата прибягват до сурогатни майки. Така се появяват момченце и момиченце.

За разлика от брат си, принцеса Гезине е ревностна католичка и майка на четири дъщери. Тя живее в провинцията далече от светската суета, а имотите на двамата наследници се управляват от тръст.   

Второ, трето и четвърто място в синьокръвната класация заемат принцесите Шарлен, Стефани и Каролин от Монако, съответно със 150, 100 и пак 100 млн. долара. Едва на пето място се класира английската принцеса Ан, дъщерята на Елизабет Втора, с 30 млн. долара.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес