Вижте резултатите от европейските избори на базата на вота в 27 държави

„Алфа Рисърч“ от 100% паралелно преброяване: „Демократична България“ не прескача бариерата, ВМРО вкарва втори евродепутат

„Галъп интернешънъл“ от 100% паралелно преброяване: Пет български формации в Европарламента

На 27 май 2019 да почерпят

Кънчо и Андрей отново на висота

Сериозен провал на социологическите прогнози

Рекордна избирателна активност в ЕС Едва една четвърт от българите отидоха до урните

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 27 май 2019

Сергей Станишев: Пак изпуснахме победата като през 2017-а Вместо единна кампания, имахме паралелни кампании на всички кандидати, каза 5-ият в листата на БСП

Борисов след изборната победа: Съзнавам, че нашите грешки, макар и осъзнати, може да ги поправим само с много работа

Управляващата „Право и справедливост“ спечели изборите в Полша

ВМРО ще инициира среща на всички избрани за евродепутати от България

ЕНП остава първа политическа сила в Европейския парламент

Мария Габриел: Благодаря на българите, че ни дадоха прошката си днес

Десницата на Меркел води, втори са Зелените (обзор) “Алтернатива за Германия” взе 10,6 на сто

Край на високите сметки за ток

Върховният административен съд отмени окончателно правилата на Комисията за енергийно и водно регулиране как да се начислява сметката за ток, когато има повреден или липсващ електромер.

Според съда разпоредбите са незаконосъобразни и следва да бъдат отменени. Отменени са чл. 48, чл. 49, чл. 50 и чл. 51 от Правилата на КЕВР, които определят за какъв период се отчита потребен ток, когато не е измерен както трябва.

Досегашните правила предвиждаха служебна консумация да се начислява за периода от датата, в която електромерът е инсталиран или датата на предходната проверка, до датата, на която е установено, че устройството не работи.

В този период на битовите потребители се начислява дневна консумация на ток минимум 33% от максимално възможната консумация за 8 часа, а на небитовите – минимум 33% от максимално възможната консумация за 10 часа.

Ако има проблем в трафния превключвател, начисляването е по-различно. За потребители само на дневна и нощна тарифа – 60 на сто за дневна зона и 40 на сто за нощна. За потребители, при които има и върхова зона – 20 на сто за нея, 55 на сто за дневна и 25 на сто за нощна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.