Кралица Елизабет II: Основният приоритет на правителството ми винаги е бил да осигури излизането на Великобритания от ЕС на 31 октомври

Докато в Брюксел продължават опитите за постигане на сделка за Брекзит, британската кралица Елизабет Втора обяви законодателната програма на правителството на премиера Борис Джонсън в нейната реч с традиционната за случая помпозна церемония, информира БНР.

По традиция при подновяването на парламентарната сесия кралицата запознава членовете на двете камари на британския парламент с написаната й от правителството законодателна програма.

„Основният приоритет на правителството ми винаги е бил да осигури излизането на Великобритания от ЕС на 31 октомври“, каза тя, започвайки речта си с Брекзит.

„Когато Обединеното кралство напусне ЕС, правителството ми ще работи то да запази водещата си роля в международните отношения, като защитава интересите ни и поддържа ценностите ни“, посочи Елизабет II в края на речта си.

В програмата са залегнали 26 законопроекти, като приоритет е даден на борбата с престъпността, имиграцията, здравеопазването и околната среда.

При положение обаче, че правителството на Борис Джонсън няма мнозинство в парламента, приемането на тези закони е под голям въпрос.

След няколко дни на дебати предстои гласуване на законодателната програма в парламента.

Коментари

Задължително поле