„Кралството на планетата на маймуните“ по кината от 10 май

Използват сензори за улавяне на движенията на актьорите, за да изглеждат като маймуни.

Десети филм от хитовата фантастична поредица

Актьорският състав прекарва шест седмици в “маймунско училище”

“Кралството на планетата на маймуните” е най-новата част от поредицата “Планетата на маймуните” и излиза на големия екран по света на 8 май. У нас премиерата му е в кината на 10 май.

Фантастично епичният екшън е десетия поред и следва трилогията “Възходът на планетата на маймуните” от 2011 г., която включва “Зората на планетата на маймуните” от 2014 г. и “Войната за планетата на маймуните” от 2017 г.

“Трябваше да създадем добър материал, с който да продължим. И мисля, че успяхме. Това не е просто четвърта част, това е самостоятелен филм. Вдъхновихме се от трилогията, но също така и от оригиналния филм от 1968 г.”, каза режисьорът Уес Бол.

“Кралството на планетата на маймуните” ни отвежда няколко поколения след събитията от филма от 2017 г. Действието се развива около младото шимпанзе Ноа. Тираничен лидер напада неговия клан и семейството му. Ноа тръгва на опасно пътешествие, което го кара да направи избор, който ще предопредели бъдещето както на маймуните, така и на хората.

“Актьорите, които изпълняват ролите са млади и се усеща младежкото присъствие. Филмът е повече приключенски”, добави Бол.

“Кралството на планетата на маймуните” използва сензори за улавяне на движенията на актьорите, за да изглеждат като маймуни. Актьорският състав прекарва шест седмици в “маймунско училище”, учейки се под ръководството на Ален Готие, бивш цирков артист на “Сирк дьо Солей”.

Актьорът Анди Съркис, който изпълни главната роля като шимпанзето Цезар в предишните три филма, е нает, за да консултира и да помага на актьорите.

“Много съм горд, че по този начин съм част от новия филм и предавам щафетата на следващото поколение, които създадоха невероятен филм”, каза актьорът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино