Каракачанов: КСНС взе правилното и разумно решение за РС Македония

Единната позиция на КСНС за Северна Македония не е нещо изненадващо. Нека не се лъжем – КСНС е имал различни тези. Някои от партиите твърдо са защитавали тезата да нямаме позиция по Македония и твърдо да се съобразяваме с това, което ни препоръчват някои външни фактори. Основната заслуга за текущата позиция се дължи най-вече на президента Радев и на някои партии – БСП и ИТН. Това са партиите, които са държали на това и са има твърда и ясна позиция. Това каза за Нова ТВ бившият вицепремиер и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Настоящият премиер веднага след изборите е казвал, че трябва да имаме по-смекчена позиция към западната ни съседка. Точните думи бяха – „трябва да променим подхода и да извадим на преден план икономическите взаимни интереси, а не споровете за историята.

За момента беше взето правилното и разумно решение. Така трябва да се подхожда по национални въпроси. Винаги е имало натиск върху една или друга държава на Балканите да изпълнява политиката на някоя от големите сили. И сега имаше натиск, но не мога да кажа, че е бил натиск „или –или” – ако вие не направите това, ние ще направим еди какво си. Една или друга велика сила види че държава като България има колеблива позиция се стига до оправдания. В предишното правителство се оправдаваха с нас – че ВМРО са виновни, че не пускат Македония в ЕС”, допълни още Красимир Каракачанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика