Красимир Каракачанов: Нинова е последвала полицаите, а не те нея

Корнелия Нинова е следвала полицаите, а не те нея, според вицепремиера Красимир Каракачанов.

"Били са двама полицаи с една патрулка. Те не са я следвали, бяха там. На практика тя ги следва като отива при тях", каза той пред журналисти в парламента по повод твърдението на Нинова, че имало полицаи са я следвали при посещението й в Ямболско.

„Полиция имаше, и то по една патрулка от месните РПУ. Контролираше се да не би заразените животни да се изнесат и оттам да плъзне заразата“, обясни вицепремиерът. „Във въпросното село, в което беше Корнелия Нинова и в съседните села имаше патрули, за да не се изнася заразеният добитък. Никой не е следил никой“, добави Каракачанов.

„Корнелия Нинова си позволи да излъже пред журналистите и след това се отрече, разбира се. Излъга, че се избива добитъкът в Странджа, за да се принудят хората да се изселят“, заяви министърът. „Точните й думи бяха: „нали четете, че на Безмер нощно време кацат самолети с нелегални мигранти“ са гнусна лъжа. Тогава поисках проверка от ДАНС, макар че ми е ясно, че няма как не да кацне, да излети самолет от военно летище, без аз да знам“, припомни Красимир Каракачанов.

„Това е мащабна лъжлива кампания, част от кампанията за фалшивите новини, с които се целеше да се дестабилизира положението“, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика