Каракачанов: Убеден съм, че ако БСП бяха на власт, щяха да купят същия самолет

Красимир Каракачанов. Снимка: Пламен Стоименов/Архив

Списаревски управляваше най-модерния за времето си самолет, заяви министърът на отбраната

Убеден съм, че ако БСП бяха на власт, щяха да купят същия самолет. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по време на дебатите в парламента за ратификация на договора за купуване на F-16.

По думите му с покупката на F-16 ще сме първата държава на Балканите, която ще има такъв самолет. "За съжаление в този дебат чух много излишни неща. Присъствал съм на много дебати в този парламент и като обикновен народен представител, като заместник-председател, сега като министър, но да сравняваш и да вкарваш темата за Списаревски и американски самолети е глупаво. Списаревски, който пожертва живота си за защитата на София, управляваше най-модерния за времето си самолет", каза още Каракачанов.

По думите му това не е попречило на неговите колеги със същите тези немски самолети да воюват срещу Германия в последната фаза на войната. "Т.е., тук не трябва да има идеология дали самолетът е шведски, съветски, американски. Много приказки се изприказваха - ама това не било европейско, ние сме европейци. Примери от сорта на какви самолети използват във Франция, Италия, Испания. Те си ги произвеждат. Ако българският парламент последните 30 години беше употребил времето си в посока на това как да развие авиационната си индустрия, може би и ние щяхме да произвеждаме самолети като някои други източноевропейски държави. Ние се занимаваме с празнословие, губене на време и евтин популизъм за съжаление", заяви още министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика