Кремъл се надява Путин да остане президент

Дмитрий Песков се надява Путин да се кандидатира за нов мандат и не се съмнява в победата му.

Изборите са през март догодина

Рейтингът му е около 80%

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изрази надежда Владимир Путин да се кандидатира за нов мандат начело на Русия на изборите през март догодина, предаде Ройтерс.

В интервю за студентския новинарски канал “МГИМО 360” на въпрос какъв трябва да бъде следващият президент на Русия, Песков отвърна: “Същият”. Като веднага уточни, че “може и да е друг човек”, но да е такъв като Путин. И допълни, че е трудно да се каже дали ако е друг човек, следващият президент на Русия ще успее да съхрани всичко, което е постигнал Путин.

“За момента Путин не е обявявал своето намерение да се кандидатира за президентските избори. Но искрено ми се иска да вярвам, че ще го направи. Не се съмнявам, че той ще победи на изборите, не се съмнявам, че той ще продължи да бъде нашият президент. А и е видно, че ще бъде”, каза още Песков.

Ако реши да се кандидатира, Путин без никакво съмнение ще спечели нов, този път 6-годишен мандат (по силата на промените в конституцията). Това сочат социологическите проучвания, според които президентът е одобряван от около 80 процента от руснаците.

Изборите за държавен глава на Русия предстоят през март догодина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия