МВнР: Няма информация за пострадали българи при експлозията в Лион

13 души са ранени при експлозията в Лион, сред тях и дете

Светлана Иванова от София: Плодолечението е вид изкуство Доктор Емилова е неговата муза, споделя музикантката

Експлозия в Лион, има ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Славимир Генчев спечели конкурса „Биньо Иванов”

Шумен награди заслужили ученици, учители и студенти

Камбуров вече е кошмар №1 за „Левски“

Килограмът вече не е същият Тихата научна революция настъпи

Президентът Радев: Истинските дворци на България са нейните училища, университети и академии

Цвета Караянчева в базиликата Сан Клементе: Ние сме горди, че над 300 милиона славяни пишат на кирилица

Ангела Меркел: Германия ще продължи да работи за „подреден“ Брекзит

Повреда в трансформатора е причинила пожара във влака София-Горна Оряховица край Роман

Книги и дронове на празника на просветата

Съдът остави в ареста нападателя, намушкал с нож 16-годишно момче в София

Кристиана и Тоши: Вярваме в любовта и тя ни възнаграждава Да се обичаме и да създаваме музика е планът ни за около 120 години напред, споделя успешният нов дует на родната поп сцена

– Тоши и Кристиана, вече се изявявате във втори общ проект – „Винаги с теб“. Как се стигна до решението да пеете заедно?
– Откакто се познаваме, си говорим за такива неща. И двамата сме силно отдадени на музиката и най-естественото решение беше да обединим обичта си към това изкуство и да творим заедно.

– Известно е, че освен успешен дует, вие сте и в любовна връзка. Как ви срещна животът?
– Животът ни срещна по музикален път. Бяхме добри приятели, говорехме си, подкрепяхме се и си споделяхме. След известно време отношенията ни се превърнаха в любов. Радваме се, че всичко се случи естествено и не се форсирахме. Оставихме събитията да имат естествен ход и вече две години сме щастливи заедно.

– Кристиана, на 14 години ставаш победителка в „Големите надежди“, каза ли си: „Успях!“ – пеенето ще е моят път!“?
– Тогава беше рано да говоря за „успях“ като нещо генерално. Успях в това да убедя зрителите, че си заслужава да ме подкрепят и бях изключително щастлива. А пеенето е моят път още от много малка, винаги съм искала да се занимавам с това.

– С феноменалното си изпълнение на „Adagio“ на Лара Фабиан и „Хубава си, моя горо“ заслужи титлата „Голямата надежда“ на България. Кой те подготви тогава за участието ти в конкурса?
– Беше много специално за мен, защото Лара Фабиан е любимата ми певица, а пък красиви български песни като „Хубава си, моя горо“ винаги ме разплакват и бъркат дълбоко в душата ми. Тогава бях ученичка на Десислава Станкова в Търговище, след като се преместих в София вече вокалният ми педагог е Нели Маринкова. Щастлива съм от работата си и с двете преподавателки!

– Как оползотвори наградата от 30 хил. лева като победителка в „Големите надежди“ преди 5 години и ходи ли на обучение в Ливърпул, както ти бе обещано? Какво ти се случи, докато запя заедно с Тоши?
– Наградата намери своето приложение за мен и семейството ми. В Ливърпул беше много хубаво, но не бих живяла в чужбина за по-дълъг период.
Преди да започнат нещата с Тоши, основно се подготвях за преместване в София, за да мога да уча в НМУ „Любомир Пипков“, и участвах в различни конкурси.

– Тоши, с Кристиана като дует стартирахте с песента „Точно тук“, която веднага се хареса. Това значи ли, че няма да правите и самостоятелни проекти?
– Съвсем скоро регистрирах Toshey Productions. Което означава, че всичко е само началото. Подготвям самостоятелни неща на Криси, подготвяме още песни с Kukusheff, самият аз издадох самостоятелната ми песен „Молитва“, с която ще се представя на BG Music Festival тази година. В „Молитва“ също имаме много силни вокали от Криси. Идеите в главата ми са десетки, ако не стотици, и искам всички да видят бял свят!

– Поп фолк певицата Райна ви обвини, че подводните кадри във видеото ви към „Винаги с теб“ били изкопирани от нейното видео „Една на милион“. Потуши ли се скандалът, ако изобщо е имало такъв?
– Ние казахме нашата гледна точка по въпроса веднага и повече не се занимавахме с този въпрос. Такива подводни кадри има в десетки филми, музикални клипове и т.н. Много са интересни и готини, но не са изобретени нито от нас, нито от нея. Горди сме с това, което нашите приятели от Buddubbaz tape – Стефан и Петко, сътвориха като видео.

Специално от страна на Райна имаше изключително грозна провокация, за която Тоши й написа няколко неща. Беше качила снимка от клипа „Винаги с теб“ с коментар: „Когато никой не те знае, но си готов на всичко, за да те забележат!“ В крайна сметката песента ни „Винаги с теб“ стана изключителен хит и получихме масово одобрение от страна на публиката – нас ни интересува само това.

– Тоши, музиката и текстът на „Винаги с теб“ са твои – има ли личен момент в парчето и какво точно провокира раждането му?
– Песента разказва история за любов, винаги когато пишеш за лични преживявания, всичко звучи искрено и правилно. Този текст е моят начин да кажа на Криси колко я обичам и как бъдещето ни заедно тепърва предстои.

 

Д-р Милен Врабевски: Ще донесем благодатния огън и за Македония

На 12 май лекарят ще представи четвъртия си албум с участието на световни звезди

– Един мъж на 50, който подготвя петия си албум и има пет деца… Виждаш ли нещо символично в това?
– Най-малкото е степен на полезност, което е живот с мисия, и при това положение цифрата има значение. Наистина работя по петия си албум и имам пет деца, но две от тях са от предишния брак на жена ми. Това не ми пречи да имам активно участие в битката с демографската криза, давайки личен пример, защото има голяма опасност скоро да изчезнем като нация, а това не ми се иска. Затова съвместно с ДНК, фондация „Искам бебе“ и други организации, наши сътрудници през годините, сме предприели мощна кампания да бъдат мотивирани и активирани младите хора да участват с личен принос в борбата с демографската криза.

– Неотдавна ти получи награда от „Искам бебе“…
– Благодаря им за вниманието. Аз съм им първият спонсор и благодарение на инвестицията в асистирана репродукция на 48 семейства се родиха 35 бебета. Това ми е постижението до момента – извън държавния фонд за асистирана репродукция. В момента поддържаме и 12 многодетни семейства, за да премахнем битовизмите от главите им, за да може те да се концентрират върху любовта и творчеството, което е най-важното за децата.

– Какъв е критерият за многодетно семейство?
– От три деца нагоре (усмихва се). При нашите стандарти вече паднаха малко цифрите. Важен е крайният резултат – едно дете, което е обичано, става достоен гражданин на тази държава. Това е постулат, в който вярвам, почти съм го извел със собствени усилия и ми се иска и други хора да го разберат и да транслират тази енергия по-нататък, както правят семействата, в които инвестираме. Те виждат, че някой им помага и в момента, в който си стъпят на краката, започват да помагат на други семейства.

– В този смисъл помагаш и в училището за родолюбие и предприемачество, което си създал?
– Инвестицията в образованието е много важна. На този етап сме направили едно училище и две детски градини, за да показваме нашия модел за образование. Това да дадеш личен пример с лична отговорност и лични средства прави мнението ти по-меродавно и по-сериозно, защото показваш на какво се базираш. А не някакво служителче от НПО, което една котка не е нахранило през живота си, да има усещането, че може да нахрани цяла нация. Както се казва на английски, Hands-on experience (практически опит, от първа ръка) – колкото и да ми е неприятна тази фраза, тя до голяма степен покрива моята цел – да сме добрият пример, че нещо хубаво може да се случва и че гражданското общество е силно тогава, когато, благодарение на този пример то възприема и предава енергията напред и се получава множественост на този ефект.

– Музиката е още една форма, при която се опитваш да постигнеш мултиплициращ ефект и същевременно да възпитаваш у младите хора любов към рока, а не към ритми за от кръста надолу.
– Аз никога не критикувам, не плюя, не се изказвам негативно срещу неща, които не харесвам. Принципът на всеприемане е нещо, което изповядвам, и възпитавам децата си в този дух. Но това не означава, че не бива да градим алтернативи. Напротив! Активното участие в израстването на младото поколение означава и да подаваш информация какво означава елитарна музика и какви са нейните послания. Аз съм израснал с такава, защо не и моите деца? И защо да бъдат в среда на чалга, когато могат да растат с моята музика и да я харесват много, както имам щастието да ми се случва. Затова сега правим промоция на четвъртия ми албум Sorcery inside на 12 май в София лайф клуб от 20 часа с уникална българска супергрупа. Елена Розберг я нарече Врабевски супер банд. Това всъщност е един от вариантите на Intelligent Music Project за последните ми два албума. Казвам последните два, защото, докато пускам за феновете четвъртия, аз подготвям в паралел петия си албум. Записали сме до осмото парче основните идеи. Проектът се казва Live motion и трябва да излезе в началото на следващата година. Всеки може да изтегли безплатно четвъртия албум от интернет. А за фенклубовете ни сме обявили, че който желае да притежава компактдиск, ще го получи срещу дарение за фондацията ми „Българска памет“. Всички приходи от албумите влизат директно във фондацията и оттам – в икономика на знанието. Наши основни цели са европейска реинтеграция на българската диаспора, битка с демографската криза, културно-историческото наследство, възпитанието в родолюбие, издаването на учебници. В момента тиражираме „Моята България“, учебно помагало за деца между 9 и 12-годишна възраст, но и за всички преподаватели по история.

 

И ОЩЕ

* Стоянка Мутафова гушна едномесечно бебе

* Рачков се будалка със Софи Маринова

* Чудомир люби две жени на име Мара

* Гледаме Ханде Ерчел в нов турски сериал

* Знаменитости открито заявяват вярата си в Христос

ТЕЗИ И ДРУГИ ЧЕТИВА – В „ЖЪЛТ ТРУД“ ОТ 24 АПРИЛ

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.