Критично остава състоянието на 29-годишния мъж и 6-месечния му син, ранени при катастрофа в Разградско

Критично е състоянието на 29-годишния Зекир Н. и 6-месечния му син Джихан, които бяха ранени при катастрофа в понеделник по обед в Разградско. В реанимация са още 3-годишният Джан и майка му, които били с по-леки травми. Младото семейство пътувало в „Мерцедес”, управляван от загиналия 49-годишен Недим И., баща на Зекир.

Както „Труд” съобщи автомобилът им бил върхлетян близо до разклона за село Гороцвет от лекотоварен „Мерцедес” 420D на фирма „Булпесконтрол“. Камиончето, управлявано от 29-годишния Н.П., навлязло в лентата за насрещно движение и се ударило в леката кола, в която пътували петимата от семейството.

Водачът й загинал на място. Синът му, който бил на предната седалка, е в хеморагичен шок, с тежък кръвоизлив в главата и корема. В Разград обявиха, че се търси кръв за него от група АВ.

Бебето, което е родено във Великобритания, също било в много тежко състояние с черепно-мозъчна травма. То е откарано часове след катастрофата в болницата във Варна.

По-голямото дете е със съчетана травма на глава-гърди-корем. Било е в комоцио, но към момента състоянието му е стабилно. Към момента няма опасност за живота на 23-годишната майка на децата, но тя също е в реанимация под наблюдение, съобщиха от болницата в Разград.

Семействата на младите били от разградското село Мортагоново, но в момента никой не живеел там. 29-годишния Зекир и жена му, заедно с децата, от месеци били във Великобритания, където се родило и бебето. Бабата и дядото на децата по майчина линия също били там. В Разград живеел и работел бащата на Зекир, разказаха от селото им.

В Мортагоново във вторник се организираха да ходят да дават кръв за ранения младеж. Местните нямаха информация за къде са пътували в злополучния ден петимата. Не било изключено да се тръгнали към летището във Варна.

Разследването на тежката катастрофа е под надзора на Окръжна прокуратура в Разград, съобщиха от Апелативната във Варна.

В камиончето, което е предизвикало инцидента, от Добрич към Разград, са пътували трима. Пробата за алкохол на водача е отрицателна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право