КСБ проведе среща с БСП по проблемите на бранша

Необходимостта от единни правила за прилагане на методиката за индексация на договорите с публични възложители, както и от планиране на средства в бюджета за актуализирането им бяха основните въпроси, обсъдени днес между Камарата на строителите в България /КСБ/ и БСП. Срещата бе в рамките на традиционната поредица от разговори между браншовата организация и политическите формации, които според социологическите проучвания ще бъдат представени в Народното събрание.

От КСБ участваха председателят на УС инж. Илиян Терзиев, почетният председател инж. Светослав Глосов, зам.-председателите инж. Любомир Качамаков и инж. Иван Моллов, председателят на Комисията по професионална етика инж. Благой Козарев и изпълнителният директор арх. Иван Несторов. От БСП присъстваха Георги Свиленски, Манол Генов и Страхил Ангелов.

От страна на Камарата беше отбелязан и проблемът с липсата на индексация за приключените обекти, с което се наказват коректните изпълнители. Повдигнат бе и въпросът, че за постигане на пълна индексация на ВиК проектите по Оперативна програма „Околна среда“ са нужни общо около 450 млн. лв., които може да бъдат целево осигурени от капиталовата програма на МРРБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика