Кубинска легенда подсилва „лъвовете“

Кубинската волейболна легенда Робертланди Симон ще играе за националния отбор на България. 31-годишният централен блокировач се очаква да бъде натурализиран и ще подсилилъвоветеслед световното първенство.

Подали сме всички необходими документи, сега чакаме“, заяви вицепрезидентът на волейболната федерация Любо Ганев. Централата ще трябва да заплати такси по 25 000 швейцарски франка към ФИВБ и кубинската федерация, след което трябва да мине задължителния двегодишен срок преди 208-сантиметровият Симон да получи право да облече фланелката на България.

Центърът не е играл с екипа на родината си от 2010-а, когато като капитан изведе Куба до сребърните медали на световното първенство в Италия. По пътя си карибският тим спечели драматичен четвъртфинал с България, а Симон заби 20 точки за победата. Впоследствие той бе избран за ?1 на поста си на мондиала.

Клубната кариера на звездата мина през тимове от Италия, Катар и Корея, а с екипа на бразилскияСада Крузейроспечели световното клубно първенство през 2016-а. От следващия сезон пък Симон ще е съотборник на родния ас Цветан Соколов в италианскияКучине Лубе(Чивитанова).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт