Свлачище от скална маса блокира пътя Кричим-Девин

Борис Джонсън е получил кислород, но не е бил интубиран

15-годишна опита да се самоубие, лекари спасиха живота й

Пожар избухна в апартамент в Русе

Ню Йорк може да използва паркове си за погребения на жертвите на COVID-19 като крайна мярка

Полицейска акция се провежда в махала в Благоевград

Ухан отменя и последните ограничения свързани с коронавируса

Шофьор на самосвал пострада тежко от токов удар

Турция лекува пациенти с Covid-19 с преливане на кръвна плазма от оздравели от вируса

Индия ще разреши износа на определено количество хидроксихлорохин

Славчев: След буриите и катаклизмите ще се види кои са лидерите в „Левски“

Възстановява се работата на Автогара Стара Загора

Илияна Йотова към медиците: Нито един щаб или закон нямат значение без вашата отдаденост Здравеопазването трябва да бъде сред най-важните политики, така както днес лекарите са на „първа линия”

Апаши откраднаха 64 метра електропроводници в Павликенско 19-годишен сви велосипед в Бяла черква

СЗО: В света не достигат 5,9 милиона медицински сестри

Кунева блокирала 1,5 млрд. лв. за наука

Бившият вицепремиер и образователен министър Меглена Кунева е блокирала близо 1,5 млрд. лв. за наука по европейски програми. Това стана ясно по време на съвместното заседание на парламентарните комисии по образование и европейски въпроси вчера.

Припомняме, че средствата бяха спрени заради констатации от Европейската комисия за Оперативната програма “Наука и образование за интелигентен растеж”. А констатациите бяха, че има неадекватно разделение на функциите между селекциониращите и проверяващите и липса на прозрачност. Вчера министърът на образованието Красимир Вълчев обяви, че спешно вади от Министерството на образованието и науката (МОН) Дирекцията за управление на европейските фондове и тя става изпълнителна агенция. Последната ще управлява проектите, по които бенефициент ще е МОН. Но вече няма да е в структурата на ведомството – проблем, който е отчетен като липса на прозрачност от ЕК. Депутати и експерти признаха, че все още има риск за парите за наука, тъй като има вероятност да е необходима и акредитация за новата агенция. “Тази процедура ще отнеме още 6 месеца и средствата отново ще са “на трупчета”, констатираха депутати от двете комисии в парламента.

Договорените средства по програмата са близо 1 млрд. лв. Има потенциален риск страната ни да загуби безвъзвратно 70 млн. лв. за високотехнологични центрове, където има подадени 44 проекта. Програмата е застрашена, нека не крием това – причините са честата смяна на правителства и смяната на експерти, признаха депутати по време на съвместното заседание.

Четете в понеделник в „Труд” как Меглена Кунева съсипа изнесеното обучение по медицина в чужбина

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

 1. ми от неадекватен евроатланитк какво да очакваш?!

 2. Каква наука бре!Питайте китайците какво е наука.Вие още колелото измисляте.

 3. Еврейската свиня мунева винаги е била вредна за България, както и всички останали еврейски свине. Със закон трябва да се забрани на евреите да заемат държавни постове иначе няма спасение за България.

  1. Все пак да споделя относно евреите в България – редно е тези, които знаят буквите да могат да четат (особено историческите факти):
   1. Един от основните съподвижници на Левски е евреин.
   2. В картината на Верещагин „Опълченците на Шипка“ – мъжът, даржащ камък в средата на платното е Леон Курдо от Казанлък.
   3. По данни от архивите – около 20% от опълченците по време на Руско-Турската война 1877-78 г. са евреил
   4. Първата противопожарна група в осовобождаващата се България е организирана в София по инициатива на равин Алмозино (да не бъде опожарен града от турците)… и т.н. съзваването на изчислителната техника в България започва през 1960 г. от акад. Иван Попов и моя баща – проф. Илич Юлзари (сега всички с удоволстние коментират известността на българските IT специалисти – с основание, разбира се) и затова е жалко, когато недообразовани биолигични единици искат да сложат в една група соросоидите с качествените хора имащи сериозен принос в изграждането на България…много жалко…

 4. ПИТАМ СЕ КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА НАПРАВИ КУНЕВИЦА, СЛЕД КАТО СЪСИПА АЕЦ КОЗЛОДУЙ, ЕТО И СЕГА СЕ Е ИЗСРАЛА В МОН, РАЗБИ ДЯСНОТО ПРОСТРАНСТВО ЗА ЕДНО С РАДАНЧО И ПИНОКИО, ЗА ДА СЕ РАЗБЕРЕ, ЧЕ Е СИЛНО ВРЕДЕН ЧОВЕК ЗА БЪЛГАРИЯ. КАК ИМА ХОРА, КОИТО И ВЯРВАТ И ГЛАСУВАТ ЗА ХИЛАВАТА И ПАРТИЙКА. ЧЕ И ВИЦЕПРЕМИЕР Я БЯХА НАПРАВИЛИ! БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.