На 30 март 2020 да почерпят

Водолеите да не харчат излишно, а Козирозите да не бързат с решенията – Дневният хороскоп на Алена

Бум на хемороиди от заседяване и ояждане

Построяването на Пентагона е свързано с числото на дявола Конспиратори смятат, че петоъгълната постройка е само видимата част на додекаедър, скрит под земята

Универсалният базов доход е осъществим

Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

Купуват имоти в курорти за краткосрочно отдаване Лятото също привлича туристи в планините

Зимните спортовете привличат все повече хора, което води до нарастване на интереса към имоти в ски курортите.

Важно е движението на валутните курсове

Увеличават се имотите в зимните и морски курорти, които се дават под наем за краткосрочно настаняване чрез платформата Airbnb, показа проверка на “Труд”. Все повече хора купуват имоти в курорти като инвестиция с идеята да ги дават под наем на чужденци. Дните, когато имот в ски курорт се купуваше с цел използване само през зимните месеци, отминаха, пише в анализ на консултантска компания. Българските зимни курорти като Банско и Пампорово, както и Алпите, успяха да извлекат полза от глобалния стремеж за подобряване на здравето, физическата форма и максимална наслада от красивата природа. През зимата ски курортите традиционно са пълни. Но и през лятото броят на туристите в тях сериозно нараства. За разлика от плажните ваканции, когато тийнейджърите често заминават с приятели, карането на ски дава възможност на членовете на семейството да прекарат цял ден заедно по планинските склонове, да споделят обяда и вечерята. Това привлича много семейства в планините. За увеличаването на туристите в зимните курорти допринася и оживеният календар от социални, културни и спортни събития.

Много от жилищата в Банско са собственост на англичани, а край морето сериозни инвестиции в имоти са направени от рускоговорящи граждани. 40% от сделките за закупуване на имоти в ски курортите в Алпите включват чуждестранен участник – продавач или купувач, така че валутните курсове имат важна роля при сделките, посочват от консултантската компания. Заради Брекзит курсът на британския паунд падна значително спрямо еврото. Това оказва съществено влияние върху пазара на имоти. Затова в родните курорти основните купувачи вече са българи, които искат да имат втори дом за почивка със семейството си. А възможността за даване на имота под наем е допълнителен бонус при покупката.

Технологичният напредък променя ски пейзажа. От ергономични ботуши до ски оборудване за хора с физически увреждания – сега е по-лесно за по-големи групи от хора да се впуснат в ски спорта, посочват от консултантската компания. Към това се прибавят и нови приложения, които следят приятелите ви в планината и измерват скоростта ви спрямо тази на други скиори. Не на последно място са приспособления като затоплени ръкавици и дронове с камера, които следят маршрута ви при спускането. Всичко това подобрява сигурността, комфорта и личните постижения на любителите на ски спортовете. А в резултат нараства интересът към почивката в планината и търсенето на жилища под наем.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Затова вече три месеца не мога да си продам апартамента Банско.За двустаен от 60 квадрата и до 500метра от лифт искам 20хилки евро.Всичко е фалшиво за това уж търсене.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.