Купуват имоти за по-висок престиж

Много хора купуват нов имот, за са повишат качеството си на живота и социалния статус.

Искат дом с повече удобства, който да подобри качеството на живот

Хората с повече пари избират затворен комплекс или къща край града

Има търсене и на обикновени апартаменти

Жилището вече не е само покрив над главата. Много хора с добри финансови възможности купуват жилищни имоти, за да подобрят своя социален статус и да имат по-висок престиж в обществото. Затова избират апартамент ново строителство в затворен комплекс, къща край града или ваканционен имот в морски или планински курорт, разказаха брокери.

Интересът към качествените имоти никога няма да отслабне, защото дори човек да задоволи потребността си от жилище, винаги иска по-голям дом с по-високо качество. Това е една от движещите сили на пазара на имоти. В домовете ни минава голяма част от нашия живот и затова искаме да са по-големи, по-комфортни или просто да съответстват по-добре на нашите променени нужди.

Често хората сменят старото жилище с ново в модерна сграда, за да повишат качеството си на живот и престижа в обществото. Но запазват и стария апартамент, като инвестиция. След няколко години може да се преместят в още по-голям дом. Така все повече хора имат по няколко имота. Има търсене на качествени имоти, които дават на собствениците много повече от площ, изразена в квадратни метри. Много хора искат имот с модерна визия, в който са използвани нови технологии в сферата на строителството и обзавеждането. Затова редица предприемачи се насочват към луксозния сегмент от пазара и изграждат жилища с много високо качество.

Разбира се, има голямо търсене и на по-обикновени апартаменти. Не всеки може да си позволи да живее в лукс. Но всеки иска да има толкова стаи, колкото са необходими на семейството му. Затова много хора се насочват към жилища в по-отдалечени квартали. С развитието на градския транспорт в София все по-често няма голямо значение на какво разстояние от центъра е жилището. Освен, че в крайните квартали цените на апартаментите са по-ниски, там човек по-лесно може да намери място за паркиране.

Независимо дали човек купува луксозен имот или по-обикновен апартамент, вече не бърза със сключването на сделка. Купувачите внимателно избират между наличното предлагане на пазара на имоти. Най-често предпочитат завършен апартамент с Акт 16. Така няма нужда да чакат докато строителството бъде завършено. Освен това могат да видят имота в завършен вид и да преценят дали им харесва и дали отговаря на изискванията им. Сред изискванията на купувачите не е само площта на имота, а и какво е качеството на използваните материали, разпределението на стаите и функционалността им, заобикалящата среда, както и наличието на редица удобства в близост като голям магазин за хранителни стоки, градски транспорт, училище и детска градина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти