КФОР: Нищо не заплашва сигурността на сръбския президент Александър Вучич в Косово

Говорителят на международните сили в Косово - КФОР Винченцо Грас заяви, че членове на тези сили, в координация с институциите на Косово и полицията на Косово, работят на успокояване на ситуацията , както и че се грижат за сигурността на сръбския президент Александър Вучич, предава македонската електронна медия „A1 On“.

По отношение на протеста срещу посещението на сръбския президент в района на Дреница, Грас заяви, че КФОР работи съвместно с косовската полиция, за да премахне барикадите и да осигури свободата на движение.

„КФОР работи мирно, ние сме готови за всичко, което ще бъде необходимо от нас, в рамките на нашия мандат“, увери говорителят на КФОР.

Последната информация от терена е, че след като е бил спрян, докато се опитал да отпътува до първоначалната си цел, Вучич се е върнал в Северна Митровица, откъдето ще разговаря с жителите на селото по телефона.

По-рано, поради протестите на ветераните от АОК и местното население в Дреница, косовското правителство оттегли разрешението на Вучич да посети региона.

Сръбските медии съобщиха, че демонстрантите са били въоръжени.

Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин каза, че сръбската армия е готова да се намеси, ако се случи инцидент и че ще изпълни всяка заповед на президента и главнокомандващия на сръбската армия Александър Вучич.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа