Къде ще са зодиите догодина по това време

Овен

Памир

На ръба на скала, докато се опитва да достигне до пещера с редки исторически рисунки. Овенът може също така да се озове в Перу или на покрива на света – планинската верига Памир, извисяваща се гордо в Централна Азия. А може би дори на края на географията в най-южната населена точка на земното кълбо - град Ушуая. Ето такива пожелателни мисли може би се въртят в главата на някои Овни. Истината е, че дори и да не успеят да отпътуват за тези безбожно красиви, но скъпи дестинации, догодина точно по пова време те ще се озоват на място, където могат да дишат свободно и с пълни гърди.

Телец

Париж

Догодина по това време Телецът ще се е погрижил да се освободи покрай Великден, който през 2021-а се пада на 1, 2 и 3 май. Двата дни преди Гергьовден и петъкът след 6-ти също са разчистени и нашият бонвиван ще може да се наслади на една заслужена сладка празнична ваканция! Каква дестинация ще избере? Навярно място, където храната е прекрасна, пейзажите – картички, а хотелът – чист, луксозен, удобен и не прекалено скъп. Дали това ще е в съседна Гърция, някъде по нашето Черноморие, или малко по-далече – ще отскочи до Париж, това сега е без значение за любителя на лукса и комфорта.

Близнаци

Ню Йорк

Догодина по същото време Близнакът няма да седи пред компютъра и да си чете хороскопа. Не, той ще си е грабнал шапката и ще обикаля по света. Великден ще прекара непременно с близките си, но след това е предвидил време само за себе си. Любителите на екзотиката ще изберат достатъчно далечно място, като Мартиника, Тел Авив и Ерусалим. Тези, които живеят за културата, вероятно ще си угодят с нещо великолепно: едни ще изберат Ермитажа, други - Лувъра, трети ще се насочат към Ню Йорк и безбройните му интелектуални изкушения. След пандемията Близнаците копнеят за нови впечатления.

Рак

Индия

През януари 2021 г. Слънцето, Юпитер и Сатурн се събират в знака на Водолея. Тази ситуация ще обедини много хора и ще ги накара да обърнат внимание на духовните неща, да приемат новите предизвикателства. В синхрон с духовното израстване на човечеството, Раците ще се постараят да допринесат за общото езотерично просветление на семейството, така че ще заминат заедно с тях за Индия, забравили и страха от COVID-19, и притеснението от пъстроцветните тълпи. По една или друга причина някои Раци ще изберат българското и никак няма да съжалят, че за Гергьовден са в Копривщица, да речем.

Лъв

Патагония

През 2021 г. Лъвът ще е преболедувал коронавируса и единствено неговата царска сила и храброст са го спасили от респиратора. Това, че е преминал през изпитанието, ще го направи достатъчно смел, за да поеме на околосветско или поне около-българско пътешествие с цел посещаване на приятели и познати. Ако авантюристичната му душа е закопняла за далечните земи, значи точно в този момент вероятно се качва на самолета за Аржентина, за да се влее в живота на един от най-романтичните градове в света - Буенос Айрес - и по-късно да си направи селфи сред поразителната природа на Патагония.

Дева

На бани

След 365 дни Девата се намира с вестник в ръка пред календара и си проверява хороскопа. Иска да види дали написаното за нея преди година ще се сбъдне. Не е възможно да се предвиди къде ще отвее вятъра всеки един от над 7-те милиона Деви по света. И едва ли всичките ще се юрнат към едно и също място. Но е напълно възможно всеки от родените под този знак българи да си каже: „И аз имам нужда от почивка. Не ме интересува, грабвам си шапката...“ И да се възползва от дългите постпандемични празници, като прекара следващата седмица на морския бряг или на минерален басейн – минимум.

Везни

Истанбул

Може би сега не го осъзнават, но след година ще разберат че имат нужда от пътешествие до Истанбул, за да се възстановят от постпандемичните катаклизми. В този изпълнен с живот град, където границата между Европа и Азия е въпрос на няколко лири и едно пътешествие с корабче по Босфора, ще усетят че дишат с пълни гърди. Ако Константинопол им се вижда прекалено наситен с цветове, миризми и звуци, значи трябва да търсят култура и по-приглушени изживявания другаде – примерно в Прага. Все пак Гергьовден Везните може да решат да изкарат в България на чеверме сред природата с приятелите.

Скорпион

Йоханесбург

С цялата си любов към мистичните философии и задълбоченото взиране в дъното на чашата с цел изследване на скрития смисъл на нещата, Скорпионът не би се задоволил с обикновен запой за Гергьовден. Той би искал да съчетае алкохолната сесия с пътешествие до странен, опасен и вълнуващ град, като Йоханесбург или като центъра на окултизма Ню Орлеанс. Е, може да посети и бъларския Стоунхендж – кромлеха при село Долни Главанак, където да направи жертвоприношение на лунна светлина. Какво друго да очакваме от зодиакален знак, чиято управляваща планета Плутон е вледенен безжизнен дребосък с ексцентрична орбита?

Стрелец

Монголия

През май 2021 г. Стрелецът ще стои на висок виадукт с нозе, овързани с въжета и ще се готви да се хвърли надолу в (първия си) бънджи скок. Но има и други възможности: да го намерим запъхтян, но весел, по билото на път към някой 6-хилядник, или пък да зъзне в рибарска лодка, оплискан от морските вълни. А може би на хижа в Балкана с 20 от най-близките си приятели. Ако нещо е научил от пандемията, то е, че не иска да живее нито ден повече без приключения. Дали ще иде в Монголия, Литва или някъде в Южна Америка, за Стрелеца е почти без значение, стига да е далеч, а още по-добре - на диво.

Козирог

Тайван

Най-амбициозният знак в зодияка и догодина ще е също така каталясал от работа, както е и днес. Той има нужда и напълно заслужава да получи дълга, напоителна и изтощителна почивка до екзотична дестинация. И, за разлика от тази година, през следващия май ще има възможност да замине. Тайван е дестинация, която ще го задоволи напълно. Ще му хареса нощният живот, градовете, плажовете, храмовете и храната. Но най-вече множеството интересни случки, с които ще се запаси, за да разказва на приятели и колеги, след като се прибере в България. Е, ако не успее, винаги може да иде на спа.

Водолей

Киргизстан

Стига да си направи добре сметката, Водолеят ще се озове на някое наистина вълнуващо място догодина. Той ще се възползва от това, че Великден е на 1 май, и ще си организира дълга почивка между Възкресение и Гергьовден. Девет дни са достатъчни, за да отиде човек до Киргизстан и да изкачи най-високия връх Дженгиш Чокусу (7439 m) или поне да се изгуби в планината Тяншан. Там ще види близо 4000 вида растения, в това число и зъбатото цвете айгул, а с повечко късмет може да срещне и защитената котка снежен барс. Но принципно Водолеите с радост ще отидат и до някое от близките морета.

Риби

Тибет

Рибите обичат пътешествията, били те въображаеми или истински. Празниците, прекарани на чист въздух, красота и спокойствие, в голяма или по-малка приятелска компания - това в момента изглежда нереално. Затова и догодина с готовност ще се включат в един такъв сценарий. Стига да има кой да им го организира. В идеалния случай те ще са или на Галапагоските острови, или в Тибет, край свещените езера Нам-цо или Ямдрок-цсо. В една паралелна и не по-малко идеална реалност, Рибите ще изкарат почивните дни в България - на планина или на морето, където ще гуляят с верни другари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп