Лавров: Властите на ЕС разбират, че няма да могат да победят Русия във войната, която са отприщили

Властите на страните от Европейския съюз са наясно, че няма да могат да победят Русия във войната, която отприщиха. Това каза руският външен министър Сергей Лавров в кулоарите на Петербургския международен икономически форум.

"Вижте кой сега ръководи Европейския съюз. Това са хора, които са абсолютно обсебени от собствената си сила, непоправима увереност в собствената си правота, желанието да накажат Русия, за да опозорят другите. Те разбират, въпреки че всеки ден казват, че ще ни нанесат "стратегическо поражение", че това е невъзможно. Че след като загубят тази война и не успеят да реализират заплахите си да "нанесат стратегическо поражение на Русия", теглото им на световната сцена рязко ще спадне “, отбеляза Лавров.

Според Лавров вече всички разбират кой какво струва, което означава, че ще бъде "просто демонстрирано, че Западът губи предишните си позиции": „Неговата епоха, продължила почти 500 години, си отива и ние ще трябва да живеем по други правила, които ни връщат към Хартата на ООН – да зачитаме суверенното право на всички държави.”

Както отбеляза министърът, Русия трябва да остане себе си, да продължи да създава възможности за развитие на изкуството, науката, образованието и открито да споделя постиженията си с всички страни по света, както е правила досега, информират руски медии. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия