Лавров напомни на Лукашенко за поетите ангажименти към Путин

Руският министър на външните работи Сергей Лавров остро разкритикува политиката на западните държави спрямо Беларус, като същевременно напомни на президента Александър Лукашенко поетите от него ангажименти към Владимир Путин.

Сергей Лавров се срещна днес в Минск с Александър Лукашенко, участва в съвместно заседание на колегиите на външнополитическите ведомства на Русия и Беларус и даде обща пресконференция с беларуския си колега Владимир Макей.

По време на срещата си с Лукашенко Лавров намекна, че Кремъл очаква от беларуския лидер да изпълни поетите от него ангажименти, а именно конституционна реформа и предсрочни президентски избори: „Вие предложихте поредица от инициативи, които смятам за много важни за беларуското общество. Както президентът Путин неведнъж е подчертавал, ние сме заинтересовани от реализацията на тези инициативи“. 

Лавров обвини Вашингтон и някои европейски столици в намеса във вътрешните работи на суверенни държави:„Продължават да използват нечистите методи на така наречените цветни революции, включително манипулиране на общественото мнение, създаване и подкрепа на откровено антиправителствени сили, съдействие при радикализирането им. Виждаме в каква степен тези методи се прилагат по отношение на Република Беларус“.

Коментари

Задължително поле