Лалова се върна 6 години назад

В последните години Ивет Лалова се съсредоточи върху бягането на 200 метра, но явно е запазила и класата си в късия спринт. 35-годишната атлетка постигна най-добрия си резултат на 100 м от 6 години насам. На турнира в Мадрид българката зае второ място с 11,08 секунди. За последно Лалова беше толкова бърза през вече далечната 2013-а, когато постигна 11,04 сек.

Победата с 11,01 сек грабна Карина Хорн (ЮАР), а на трето място на стотна зад Ивет остана световната шампионка от Лондон 2017 и сребърната медалистка от Рио 2016 Тори Боуи (САЩ).

Резултатът осигури на Лалова квота за участие в най-престижната атлетическа дисциплина на летните олимпийски игри в Токио догодина. Нормативът бе 11,15 сек, а българката остана на 2 стотни от него в полуфиналното си бягане. С него обаче пък си осигури място на световното първенство в Доха, което започва в края на септември. Така тя ще участва и в двете дисциплини, след като още в началото на сезона покри необходимия резултат на 200 метра.

Следващото участие на звездата ни е на Балканиадата за мъже и жени в Правец в началото на идната седмица. България ще участва с най-добрите си атлети, а състезанието е последна възможност за покриване на нормативи за Доха.

Коментари

Задължително поле