Ластикът опъна нервите на родителите

“Като ластик сме - отваряме, затваряме, това е оптималният вариант за мерките”, коментира премиерът Бойко Борисов разхлабването на мерките в страната. Този ластик обаче опъна нервите на родителите, които приеха със смесени чувства благата вест за отварянето на детските градини от 5 април.

И наистина, в заветния вторник те разбраха, че от понеделник ще могат да си поемат свеж въздух и да изпратят децата си на ясли и детски градини. Тази новина породи нечувани теории за конспирации, обвързани с политически мотиви около предстоящите избори. “Отварят от 5-и април. Изборите са на 4-и, после новата заповед за затваряне до май...”, “Да, отвориха ги до балотажа”, “Предизборен ход”. Ах, какви политически схеми, дори нечувани!? Тук политическите сили да извадят тефтер и да записват, че идеи за книга на конспирациите колкото щеш.

И, да, ластикът може да се скъса в един момент от много претягане. И отварянето, и затварянето да изиграят лоша шега на обществото. Може би детските ясли и градини трябва да се пипат последни, в противен случай майките са сила и могат да обвинят дори и невинния до доказване на противното, при това без право на адвокат...

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари