„Левски Лукойл“ иска закриване на НБЛ

Шампионите от „Левски Лукойл“ декларираха позицията си за закриване на Националната баскетболна лига (НБЛ). „Вместо да увеличава средствата от телевизионни права и спонсори, НБЛ пълнеше бюджета си предимно с глоби и наказания този сезон – се казва в позиция на клуба. - В последната среща от финалния плейоф, Лигата не успя дори да осигури ексклузивитета на БНТ, допускайки нарушаване на подписания с медията договор и заплаши присъствието на баскетбола в тв-ефира през следващия сезон. И при положение, че тази структура с нищо не допринася за развитието на баскетбола, не виждаме причина тя да продължи да съществува.“

„Левски Лукойл“ призова федерацията и нейния президент Георги Глушков „да поемат отговорност за състоянието на баскетбола“ в България. И пожелаха да бъде насрочена среща с ръководствата на елитните клубове, за решаване на проблемите в този спорт.

Същевременно общото събрание на НБЛ се събира на 18 юни, на което ще бъде решена и съдбата на организацията. На предишния форум на 4 юни бе отчетена липсата на финансова стабилност и бяха поискани промени в начина на функциониране на Лигата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт