Легендата Зико: Меси е основната заплаха за Бразилия

Бразилската легенда Зико каза, че Лионел Меси и Аржентина са основната заплаха за надеждите на страната му да триумфира на Копа Америка. Домакините искат да добавят деветото отличие от турнира в своята колекция. Зико вярва, че отборните усилия, а не най-доброто индивидуално представяне, ще бъдат решаващ фактор в турнира.

"Само при Меси ситуацията може да бъде различна - каза легендарният бразилец. - Ако се намира в добра форма, Аржентина ще бъде много труден противник. Трябва да се преборим като отбор срещу силни индивидуалисти. Чили спечели титлата в последните две издания именно със солиден колектив".

Бразилия има завиден рекорд като домакин в турнира - четири титли, когато турнирът се е провеждал на територията на страната.

"Очакванията на нацията са огромни, но играчите могат да играят с комфорт пред отлична и позната атмосфера - добави Зико. - Хората не мислят, че факторът домакинство на подобен форум играе особена роля, но всъщност това не е така. Футболистите обаче трябва да имат ментална сила, за да преодолеят напрежението и да спечелят турнира".

Бразилия стартира в най-леката от трите групи, като съперници на домакините са Боливия, Перу и Венецуела.

Снимка: Twitter

Коментари

Задължително поле