Легендата Предраг Миятович плака, разказвайки за смъртта на сина си

Легендата на нашия футбол Предраг Миятович беше гост в предаването на Иван Станкович в сръбската телевизия К1 „Какво съм аз за теб и кой съм аз за себе си“, където разказа за семейната трагедия, болестта на сина му Андрей, когото имаше от първия си брак с Елена Карич и който почина на 14-годишна възраст.

"Знаех, че синът ми е болен и че ще живея повече от него. Говориш с лекарите, после го водиш тук, там, после разбираш, че прогнозата, която лекарят ми даде за него, е грешна. Казаха, че ще живее седем години, после седма, осма, девета... Почина на 14. Разбрах, че е феномен, защото живее два пъти повече от всички прогнози. Той е феномен, идол. Подготвяш се цял живот, но е трудно. Ти следваш определен път, а аз съм такъв, вървя и не обръщам внимание на коментарите. И не спирам. Питат ме защо, жестоко ли е? И се водя от това, че е философия, че мога да мина през този път и да се върна и макар понякога да е жестоко - така възпитавам и децата си.

Има още нещо невероятно, сега мога да говоря за това нормално. В онези години бях много популярен човек. Всеки път, когато си мислех, че преживявам успех, синът ми имаше кризи. Това е невероятно. Спомням си, минава ми през главата... Трябваше спешно да отида до Валенсия от Мадрид, климатикът не му понесе, карам 370 километра и стигам и доктор, който ме пита как съм пътувал. Чудя се и казвам, че не знам. Това е три часа път с кола и нямам представа как съм ги минал. Когато видиш онези родители в чакалнята и тяхната болка, разбираш, че си една нула. Имаш само едно смекчаващо обстоятелство, че имаш финансова изгода и че имаш привилегии, защото лекарите ти обясняват всичко, което питаш. Другите родители не можеха да имат това. Всичко друго беше същото...

Това наистина ме приземи и определено смятам, че за мен беше мисия да бъда нормално момче. В тези моменти, когато бях на ръба да бъда отнесен, беше мисия от Бог да ме върне към нормалното. Когато всичко мина гладко, тогава той... Това е моята история и мисля, че съм прав. Това е ангел, който винаги присъства и бди над всички", обяви Миятович за сина си Андрей, което разплака и водещата, която не успя да скрие сълзите си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена