Лекари спасиха мъж с шиш, забит в главата му

Неврохирурзи от плевенската болница спасиха 57-годишен мъж, прободен през окото с бамбуков шиш, съобщиха от Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ-Плевен, предаде БТВ. Пръчката е проникнала 15 см в мозъка, уточниха от лечебното заведение.

Преди две седмици късно вечерта 57-годишният Трифон Игнатов от ловешкото село Дерманци се спъва в двора си и бамбукова пръчка, която крепи градинските цветя, го пробожда в окото.

„Самото нараняване е уникално като вид и като дълбочина на проникването. На практика пръчката влиза през цялото продължение по дългия диаметър на черепа и на мозъка”, обясни доц. д-р Йордан Панов, началник Клиника по неврохирургия в плевенската болница.

Игнатов е докаран в кома в лечебното заведение няколко часа след инцидента. Екип неврохирурзи извършва двучасова спешна интервенция. След ден пациентът идва в съзнание. Сега вече движи ръце и крака, интелектуално съхранен е и дори вижда с лявото око, откъдето влязъл шишът.

По думите на съпругата му Здравка Игнатова засега последствията са само нестабилна походка.

Преди пет години Трифон е опериран от рак на ларинкса. Тогава лекарите му дават шест месеца живот, но той се възстановява. Сега за втори път е в ролята на медицинско чудо.

Коментари

Задължително поле