“Лестър“ отказа да лети до Уелс

Играчите на „Лестър“ избраха да пътуват до Уелс за мача с „Кардиф“ с влак, а не със самолет. Причината е начинът, по който загина собственикът на клуба Вичай Сривадханапрабха в събота – катастрофа с хеликоптер. Отборът все пак е изразил готовност мачът от Висшата лига да се състои, въпреки че този със „Саутхямптън“ за купата на Лигата бе отложен. Синът на тайландския бизнесмен Аияват също е подкрепил идеята срещата да се играе и да бъде посветена на своя баща.

В същото време на сайта на „лисиците“ бе публикувана онлайн книга, в която всеки може да изкаже своите съболезнования за трагедията. Хиляди се възползваха от тази опция, докато пред стадиона продължават да се увеличава броя на цветята и артикулите с послания към Вичай.

От „Кардиф“ вече подкрепиха тима и признаха, че ще приемат всяко тяхно решение относно мачът в събота.

„Ние сме зад „Лестър“, играчите и феновете – обяви мениджърът на домакините Нийл Уорнък. - Ще подкрепим всяко тяхно решение. Това е много по-важно от един футболен мач. Мога да обещая, че нашите фенове ще бъдат великолепни в този ден. Сигурен съм, че много сълзи ще се пролеят. Ще бъде тежък следобед.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят