“Ливърпул“ мечтае за ефекта „Уотфорд“

В чутовен мач „Уотфорд“ победи „Уулвърхемптън“ с 3:2 след продължения и се класира за финал за Купата на Англия. В Ливърпул видяха паметно знамение от този резултат. Последният финал на „Уотфорд“ датира от 1984-а. Отново ще е на 19 май, както и преди 35 години. Сега съперник ще е „Манчестър Сити“. Но през онази 1984-а „Ливърпул“ завърши сезона като шампион на Англия и носител на КЕШ. Сега пълното повторение е възможно. „Ливърпул“ е на четвъртфинал в Шампионската лига срещу „Порто“ (във вторник вечер е първият мач), а във Висшата лига води с точка пред „Сити“.

Филипе Коутиньо, най-скъпият изходящ трансфер на „Ливърпул“, се заигра с феновете на отбора. „Ако отстраним „Манчестър Юнайтед“, ще е двойно удоволствие“, каза бразилецът. Халфът е в „Барселона“ и в сряда ще играе срещу „червените дяволи“, които го искат от лятото. Юрген Клоп, треньорът на „Ливърпул“, изключи възможността да си върне Коутиньо. След тези суми на „Олд Трафорд“ едва ли биха приели ласкаво бразилеца в отбора.

Порто“ нито веднъж не е отстранявал „Ливърпул“ в Европа. Има три загуби и три ремита. Миналия сезон двата отбора отново се срещнаха, като „Ливърпул“ спечели с 5:0 като гост.

Юрген Клоп пък отговори на провокация от германски журналист, че още не му е дошло времето за „Байерн“. „Не съм си свършил работата в „Ливърпул“, няма причина да напускам“, каза германецът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят