Лодка с двама души се запали на Дунав, какво се случи (СНИМКИ и ВИДЕО)

Facebook/Ziaruldetulcea.ro

Лодка е била обхваната от пламъци на река Дунав, в района на Миля 35 тази сутрин, съобщават румънските медии. На борда й са били двама души, които са успели да стигнат благополучно до брега. Тяхната националност не се уточнява.  

Към мястото на инцидента е насочен екип от отряд Тулча с лодка. По време на пожара в лодката е имало 2 души, които са успели да се евакуират с помощта на друга близка лодка и да стигнат безопасно до брега.

"Към този момент пожарът е потушен. Запалилата се лодка е извадена на брега от колеги. Двамата души в лодката по време на пожара не са се нуждаели от медицинска помощ", заявиха представители на Инспекторатът за извънредни ситуации Тулча-Делта (ISU Delta Tulcea), цитирани от местната преса

Вероятната причина за пожара е късо съединение в един от двигателите.

"Експлозия на борда на рибарската лодка, която се запали днес в района на бившия комплекс Миля 35. Намесата на друга лодка избегна потенциален пожар на брега. Двамата рибари са извадени от лодката точно когато жиците започнали да показват дим. Взети са от друг рибар, който е бил в района и са изведени на брега", пише Ziarul de Tulcea и публикува видео от инцидента. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа