Лондонското метро осъмна с карти на "Тунелите за изнасилване на Хамас в Газа"

Jpost/Eldad Beck

В понеделник тунелите на лондонското метро осъмнаха с карти, показващи "Тунелите за изнасилване на Хамас в Газа". Акцията е на група британски привърженици на Израел - както евреи, така и неевреи, за да бъде отбелязана първата годишнина от ужасите, извършени от терористите на Хамас на 7 октомври.

Във всяка гара и влак в рамките на метрото вече ще има карти на "Подземната земя на Газа".

Целта на тази своеобразна изложба е да напомни на лондончани за ужасяващите цели, за които Хамас създаде своята подземна мрежа от над 500 километра тунели - изнасилване, убийства, изтезания и терористични дейности. Поддръжниците на Израел призовават правителството на Обединеното кралство да направи всичко възможно, за да осигури освобождаването на 101 заложници все още в неизвестност след 365 дни.

Лондонското метро е използвано многократно от Кампанията за солидарност към Палестина за разпространяване на антисемитизъм в британската столица, пише The Jerusalem Post. 

В събота десетки хиляди пропалестински протестиращи се организираха в шествие през Лондон, докато световните анти-израелски митинги се проведоха преди предстоящата годишнина от 7 октомври.

Произраелската акция от понеделник има за цел да събере 3,23 милиона пътници на метрото дневно в 272 станции, за да "видят през лицемерието на поддръжниците на Хамас" и да поискат отговори и разрешаване на въпроса с децата, жените и мъжете, държани като заложници в продължение на една година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят