Лопетеги – от селекционер до уволнен от „кралете“

Наставникът Хулен Лопетеги е поредното доказателство, че живеем в забързан свят. Само допреди четири месеца опитният специалист бе селекционер на Испания. Той обаче напусна тази позиция в навечерието на мондиала, за да приеме предизвикателството да води „Реал“ (Мадрид). Но въпреки отличните впечатления, които остави с работата си в „Ла Роха“, а и „Порто“ преди това, успя да се задържи едва 130 дни начело на „кралете“. Лопетеги се превърна в най-бързо уволнения треньор в ерата „Флорентино Перес“. Босът на клуба пък се доказа като безкомпромисен в това отношение – за 15 години махна 12 наставници.

А въпреки слабите резултати, медиите в Испания се обединиха около мнението, че бившият страж не е получил необходимото време, за да наложи своите виждания.

„След решението, взето от директорите на „Реал“ (Мадрид), искам да благодаря на клуба за възможността да водя този отбор – обяви бившият селекционер на Испания на раздяла. - Също така искам да благодаря на играчите за тяхната отдаденост и работа. Същото важи и за всички останали служители на клуба. И, разбира се, на феновете за тяхната подкрепа. С най-добри пожелания за остатъка от сезона.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят