Лоши комбинации за зодии-родители

Овен

Внимание: зло дете, хапе!

Овенът не е лош родител - критичен до грубост, самоотвержен до самоунищожение и много, много справедлив. Ако сте чували за майка, която е завела хлапето си в участъка, защото го е спипала да краде дъвки от бензиностанцията, да знаете, че тази майка е Овен. Но няма по-взривоопасна комбинация за детето от родители Овен и Скорпион. Това е все едно да се опиташ да обезвредиш тротил с динамит. Когато се карат, отнасят го малките. Израсли в атмосферата на хвърчащи чаши и чинии и тряскащи се врати, децата стават първо плашливи, след което страхът им се измества от агресия.

Телец

Срамежлива мимоза

Телецът е топъл и любящ родител. В едно идеално партньорство, съставено от него и Рак, Дева или Риби, той би бил идеален стожер на семейството, супермама или супертатко, ако въобще съществува такъв родител. Но за едно дете е много лош късмет, ако родителите му са Телец и Стрелец. Телецът обожава красивите вещи, Стрелецът е вманиачен и не търпи възражения - за него е въпрос на чест да осигури скъпите подаръци, които ще ощастливят Телеца. Детето им израства свито и комплексирано някъде встрани от вселената на тези двама егоисти, концентрирани в собствените си пъпове.

Близнаци

Няма пък да ям!

Една от лошите комбинации е, когато родителят Близнак има за партньор Дева. Близнаците са неспокойни, леко хаотични и непостоянни. Шансът детето им да има хранителен режим е 50 на 50. Родителят Дева си мисли, че има висок критерий. Всъщност има висок глас, напълно вманиачен е и неспособен на компромиси. Единият храни детето в безразборни часове, а другият се паникьосва - "Застройката се е пресякла! Веднага да се сготви нова супа!" Ето как хлапето на тези два зодиакални знака израства с мисълта, че храненето е най-кошмарният момент от денонощието и става злоядо и капризно.

Рак

Оставете ме на мира

Емоциите на Рака са загадка и за самия Рак. Реакциите му са непредвидими - като родител той се лашка между две крайности: сутринта е пън, от най-тесногръдите, и само няколко часа по-късно - разкрепостен съвременен родител. Това не е преимущество, особено когато в семейството на Рака другият партньор е Дева или Водолей. С критичната и стреслива Дева и постоянно губещия контрол Рак детето се превръща в нервен и мрачен тийнейджър. Но по-лоша е комбинацията на родители Рак и Водолей. Потомците им са свръхчувствителни, ирационални и непостоянни.

Лъв

Козлодуйски бряг, бум!

Лъвът е добър родител. Той обича да се хвали и гордее с детето си. Затова то винаги е добре облечено и причесано, ходи на хор, танци, английски и солфеж, спортува елитарни спортове и т.н. Когато не е на кеф, Лъвът става арогантен, коравосърдечен и ревнив тиранин – ситуация, която за един Скорпион е като червено знаме, развято в агитката на „Левски“. Агресивното поведение на Лъва предизвиква миниатюрен термоядрен взрив в семейството. Самите Скорпиони са обсебващи, властни, отмъстителни и манипулативни. Детето на такива родители обикновено става раздразнително и избухливо.

Дева

Критикар и комплексар

Вече споменахме защо е лошо за децата, когато техният родител Дева има за партньор някой от задиите Близнаци или Рак. Но не по-малко зло може да навлекат на рожбата си, когато и партньорът им е Дева. Няма начин дете, възпитано от две придирчиви особи, да порасне уравновесен и спокоен човек. Родителите му ще развият у него свръхкритичност, възприемана като най-висша добродетел. Това отношение ще пречи на самочувствието на подрастващия и на взаимоотношенията му в по-зряла възраст, когато ще отблъсква хората с множеството си комплекси и маниакалната си стръв към хигиената.

Везни

Манипулатор на квадрат

Когато Хари срещне Сали и двамата се окажат родени под знака на Везни, детето им ще бъде манипулатор на квадрат. Основният недостатък на Везните като родители е че се поддават на изнудванията на любимата рожба. Основната им злодейска черта е че, без капка съжаление или съмнение, манипулират детето. "Ще дойдеш ли с мен у бабини да ядеш сладолед или ще останеш да скучаеш с майка си?" е въпрос, който е напълно в реда на нещата, според Везните. Не е за чудене, че хлапето попива "добрия пример" и още 3-4-годишно се научава на свой ред да манипулира родителите си.

Скорпион

Примък-отмък и други техники

Вече прочетохте за кошмарната комбинация между родител Скорпион и Лъв. Но ето още едно недобро съчетание, от което се получават малки търтеи. Става въпрос за връзката на Скорпион и Телец. Телецът е мързелив, стиснат и адски упорит, когато става въпрос за важни неща, като дали да почнем да чистим от прозорците, или от кухненската печка. Скорпионът също е ленив. Но непременно държи да контролира нещата, ревнив е изключително податлив на фикс-идеи. От съчетанието между ленив родител и друг с мухи в главата се получават деца, които вечно намират къде и как да се скатаят.

Стрелец

Не ми се спи, пък!

Има два вида родители Стрелци: родител-Питър Пан, и родител-тип Сталин - суров и не търпящ възражения. Когато партньорът на Стрелеца е роден под знака на Везни, семейството се рее по океана на живота, като кораб без котва. Децата на тези двама души заспиват в късна доба, хранят се по всяко време и израстват без ясни правила - Стрелците ненавиждат правилата. Везните са нерешителни, манипулативни, поддатливи на убеждение, а и бездруго не обичат много-много да си лягат рано. Когато малките палавници ги заврънкат за "още половин час", разбиращите родители винаги отстъпват.

Козирог

Абонат на училищния психолог

Децата на родители Козирог и Лъв са жертви на съдбата, която е събрала тези двамата и им е позволила да се репродуцират. Обърканите малчугани ще израснат проблемни тийнейджъри и възрастни с ОКР (обсесивно-компулсивни разстройства) и неврози, подложени на тормоз от две страни. Козирогът не прощава грешки и обиди и ненавижда безхаберието. Той командва наследника си с твърда ръка, без въобще да е в състояние да му влезе в положението. Детето, което се чувства неразбрано от единия родител, изпада в шок от другия, който пък има проблеми с агресията и прави скандали за едното нищо.

Водолей

Мразя те! Остави ме на мира

Водолеят има потенциал да бъде перфектният родител с партньор от всеки друг знак, освен Рак и Близнаци. Но когато двамата родители са Водолеи, комбинацията е пагубна за доброто на детето. Родените под този знак копнеят да са свободни като птици, което няма как да стане, когато си родител. Те отпускат на децата си прекалено голяма свобода, без им да поставят ограничения, което ги лишава от усещане за сигурност. Те ще се превърнат в нервни, гневни тийнейджъри и в несигурни възрастни. Те ще натрупат омраза към родителите си и нищо чудно да прережат връзката си с от тях.

Риби

Никой не ме разбира

С когото искат да се събират Рибите, само да не създават семейство с Лъв! Децата на Лъв и Риби ще бъдат много объркани млади хора. Нито ще знаят какво искат от живота, нито ще разбират защо се чувстват изгубени и защо това ги разстройва. С примера Лъва, с неговата мегаломания и агресивност, и Рибата, която няма достатъчно сили да удържа и вкарва в правия път Лъва, но в същото време се опитва да го улови в прозрачни мрежи от любов и мрънкане, децата не могат да се ориентират дали да се борят да станат господари на света, или да зарежат всичко и да търсят истинската любов.

Коментари

Задължително поле