"Лудогорец" атакува групите от Разград

"Лудогорец" атакува групите на Шампионската лига от Разград. Това обяви Георги Домусчиев, един от собствениците на клуба.

"За целта събираме всички необходими документи - каза шефът. - Надявам се до 10-15 дни да бъде готова новата трибуна. При всички положения ще играем в Разград плейофа за Шампионската лига или този за Лига Европа."

Това ще е прецедент. До този момент "Лудогорец" игра трите си кръстопътни срещи в София. На националния стадион тима от Разград прие "Базел", "Стяуа" и "Виктория" (Пилзен). Само швейцарците не бяха преодолени в столицата.

А ремонтите на "Лудогорец Арена" са към своя край. Сектор "В" вече е изцяло покрит с козирка. Трибуната бе почти цялата с монтирани седалки и скоро ще може да приеме феновете на домакините. Те обаче напълниха централния сектор и трибуна "Моци" при успеха на "Лудогорец" с 4:1 над "Жалгирис" в срещата реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Българският шампион загуби първия мач с 1:2, но в Разград изнесе лекция на литовския си съперник.

Кирил Домусчиев, собственикът на тима, бе изключително доволен от успеха.

"Това е "Лудогорец" - непримирим и атакуващ! - написа Домусчиев в официалния си профил във фейсбук. - Това искам да виждам, дори и когато губим."

Бившият играч на ЦСКА Серж Нюаджи отново наказа "Лудогорец" и изведе "Жалгирис" напред в резултата. Това само ядоса домакините, които стигнаха до пълен обрат и класиране в следващия кръг след голове на Натанаел, Вандерсон и две попадения на Клаудиу Кешеру.

"Трудно е да започнеш една среща и да знаеш, че на всяка цена трябва да вкараш гол - каза румънецът. - Мисля, че имаме страхотен отбор, показахме го. Радвам се и съм благодарен на моите съотборници и приятели за волята и характера, които демонстрираха. Да допуснеш първи гол в такъв важен мач и след това да вкараш четири, е нещо наистина сериозно."

Георги Дерменджиев, треньорът на "Лудогорец", похвали играчите си за показаният характер в реванша.

"За нас е важно отборът да навлиза в добра форма - каза специалистът. - Грешки винаги ще има, но това е футболът. Футболистите са изключително добри, знаят как да се нахъсат, не трябваше да се поддават на емоции."

Светослав Дяков, капитанът на "Лудогорец", посвети успеха на вратаря Владислав Стоянов, който лекува контузия. Стражът се възстановява от операция след скъсано пателарно сухожилие - това, което е разположено под колянното капаче и позволява скачането, сгъването и разгъването на крака. Очаква се националният вратар да отсъства от терените до края на календарната година.

Съперникът от Израел отстрани "Хонвед"

Съперникът на "Лудогорец" в третия квалификационен кръг на Шампионската лига "Апоел" (Беер Шева) отстрани "Хонвед", първенеца на Унгария. Тимът от Израел записа две победи - с 2:1 и 3:2, като с общ резултат 5:3 стигна до мачовете с "Лудогорец".

Преди година "Апоел" направи фурор в Лига Европа. Отборът завърши втори в своята група за сметка на отпадналите "Интер" и "Саутхямптън". "Апоел" победи "нерадзурите" с 2:0 и 3:2, направи две ремита с англичаните - 0:0 и 1:1, но загуби от спечелилия групата "Спарта" (Прага) - с 0:1 и 0:2.

В следващия етап на турнира тимът от Израел отпадна от "Бешикташ" след две поражения - с 1:3 и 1:2.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ