„Лъвиците“ схрускаха Австралия с 3:0

Женският национален отбор по волейбол започна с гръмка победа участието си на междуконтиненталния „Чалъндж“ турнир в перуанската столица Лима. Българките, които преди седмица грабнаха титлата в Златната европейска лига, разбиха с 3:0 (11, 16, 15) Австралия в първия мач от група „В“.

Първият гейм бе безпроблемен за „лъвиците“, но във втория австралийките се държаха до 13:15 преди силна серия на тима на Иван Петков да доведе до 2:0. В третата част българките не допуснаха изненади и бързо затвориха мача.

„Много сме доволни от победата и от начина, по който играхме в този мач – заяви капитанката Христина Русева. - Горда с отбора, мисля, че всички показахме наистина добър волейбол. За първи път играхме срещу Австралия и беше малко изненадващо, защото сме свикнали повече с европейския стил на игра. Но за радост, сервисът и атаката ни бяха на добро ниво. Що се отнася до следващата ни среща, Пуерто Рико е добър отбор и сега ще започнем да мислим за тях. Дойдохме тук, за да спечелим турнира и се надявам, че ще успеем.“

Тя бе най-резултатна с 13 точки, а Гергана Димитрова и Мария Каракашева добавиха по 9 т. За Австралия Ребека Рийв се отчете със 7 т.

„Бяхме много нервни – призна австралийската треньорка Шанън Уинзър. - България е голям отбор, който играе бързо и е много силен на блокада.“

Вторият мач на „лъвиците“ с Пуерто Рико е тази нощ от 1,00 часа българско време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт