Лютви Местан за катастрофата: Няма да поема чужд грях или чужда вина

Снимка: Архив

Аз заставам пред вас със спокойна съвест, разбира се продължавайки да изпитвам дълбоко страдание зa малкото бебе. Аз няма да поема чужд грях или чужда вина за тази трагична смърт, коментира лидерът на ДОСТ Лютви Местан катастрофата, в която участва и при която загина 6-месечно дете.

В ефира на bTV той обясни, че е платил гаранцията от 10 000 лв. "за да не давам основания на прокуратурата да продължи да продуцира фалшиви новини" Местан добави, че има право да напуска страната. „Притесненията, че бих се укрил, не са основателни. Укрива се виновен човек, а аз не се смятам за виновен“, каза той.

Според лидера на ДОСТ до този момент не е представено нито едно доказателство за вината му за катастрофата. Той беше категоричен, че не е нарушавал закона за движение по пътищата. Според него изнесените от говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова данни за негови стари нарушения и глоби са клевета. Местан показа въпросните фишове от 2013 година и посочи, че те са съставени на автомобили, които тогава са били собственост на ДПС и са управлявани от тогавашния организационен секретар Мустафа Крадайъ или негов шофьор.

Лидерът на ДОСТ добави, че атаките срещу него са заради предстоящите избори за Европейски парламент. Местан посочи, че ще заведе дело за клевета срещу прокуратурата. Той разкри, че бащата на загиналото бебе е бил известен на полицията с безразсъдното си каране.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България