Изобилие от кино на Берлинале за 70-и път Филмовият фестивал празнува юбилей

Катастрофа със загинал велосипедист затвори Хаинбоаз Леките автомобили се пренасочват през Шипка, а товарните изчакват

Лъжат с мазило за болки в ставите Купуват снимки за 15 долара от интернет и мамят, че български доктор препоръчва лекарството

Таксиметров шофьор изгони от колата си пътник, пристигащ от Ухан (ВИДЕО)

Германско селце става център на ЕС

Емил Караниколов: Протестът срещу Наредба Н-18 се политизира

Курсът лев-евро гарантиран от парламента Само с ратификация на НС ще може да се променя стойността на валутата

Докога пенсионер с ТЕЛК може да ползва данъчно облекчение

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 30 януари 2020

Европарламентът ратифицира споразумението за Брекзит

Палестинците отрязаха плана на века на Тръмп Проектът критикуван, че следва израелските искания

Макрон за излизането на Великбритания от ЕС: Ще бъде тъжен ден

Седем обвинения за Васил Божков (обзор) Шефът на „Нове холдинг” е обявен за международно издирване

Пуснаха от ареста мъжете, ударили полицаи на протеста пред МРРБ

По-малко зърно за хляб заради сушата Има 100 процента пропаднали площи с жито, предупреждават стопани

Магазините в София с 8% по-високи наеми Бизнес имотите с най-висока доходност в ЕС

София е един от двата пазара в Европа с ръст на наемите на основната търговска улица.

На най-оживената търговска улица искат 54 евро/кв. м на месец

Наемите на магазините на водещата търговска улица в София – бул. “Витоша”, нараснаха с 8% за година и към средата на миналата година достигнаха средно 54 евро/кв. м, показват данни на консултантска компания. София е един от двата пазара в Европа с ръст на наемите на основната търговска улица. Другият е Виена, където е отчетено повишение от 1,3% за година.

Доходността от имотите на бул. “Витоша” е около 7,5% с перспектива да остане стабилна. В сегмента на търговските площи пазарът ни се конкурира по доходност с Братислава и Букурещ. Москва е лидер в Европа с доходност от 11,5%.

Наемите на офиси в централните зони на София останаха стабилни на ниво от около 15 евро/кв. м. На годишна база, обаче наемите нарастват с малко над 7%, пише в анализ на консултантската компания.

Доходността от офисите в центъра на София достига 7,5%, което представлява спад с 25 базисни пункта в сравнение с предходното тримесечие, както и на годишна база. Въпреки това българският пазар на първокласни офиси е лидер по доходност в рамките на ЕС. По-високи стойности са отчетени само в Москва и Истанбул – съответно 9,25% и 7,75%. Перспективата е доходността от офисите в София да остане стабилна, посочват от консултантската компания.

Общо за страните от Европа наемите на офиси нарастват средно с 1,1% спрямо предходното тримесечие и с 3,3% на годишна база, което е най-бързият темп на увеличение от 2012 г. насам. Германия е водещ двигател на пазара на офиси със среден ръст на наемите от 2,4% за тримесечието. В Берлин повишението достига почти 6%, а във Франкфурт – малко над 3%, подкрепено от силното търсене и слабото предлагане на сгради клас А.

Доходността от първокласните офиси в централните райони на наблюдаваните от компанията градове в Европа остава стабилна на ниво 4,35%.

Европейският логистичен сектор продължава да се развива успешно със силен растеж на наемите на фона на засилено търсене от страна на инвеститорите, пише в доклада. Най-силен растеж на наемите на логистични площи се отчита в Централна и Източна Европа – 4,4% в Будапеща и 2,7% във Варшава. В Хамбург увеличението е 3,7% на фона на недостига на площи и силното търсене, обусловено от рационализирането на дистрибуторските мрежи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.