Магистралите са проверявани от Европа

Изпълнителният директор на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев.

Те са едва 10% от целия продукт на бранша

Всички магистрални отсечки, изградени у нас, вече са проверявани от европейски независими лаборатории. Този факт подчерта изпълнителният директор на Камарата на строителите в България (КСБ) инж. Мирослав Мазнев по повод внесеното от ръководството на БСП искане в пътната агенция да бъде направена проверка на 46 конкретни точки по родните магистрали. Не може да се каже колко точно ще струва взимането на пробите, тъй като това зависи от вида им и как са обслужвани. Към момента няма яснота и как точно са избрани тези конкретни точки, допълни Мазнев.

Не бива да се забравя, че магистралите не са повече от 10-12% от целия строителен продукт на бранша у нас, подчерта и председателя на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев. „Ако сме сбъркали ще си понесем последствията. За това в закона са предвидени гаранционни срокове“ допълни той.

Отговорността, когато има грешка е персонална, а не на цялата гилдия, обясни инж. Мазнев. Своята отговорност трябва да поемат и всички други участници в строителния процес – надзор, проектант, изпълнител и възложител, категорични са от сектора.

Коментари

Задължително поле