Турският президент Ердоган е провел телефонен разговор с Доналд Тръмп

Министър Ангелкова: Ръстът на чуждестранните туристите у нас е 25% спрямо 2015 г.

Всеки трети хотел няма собствен сайт

Румен Радев: Израел може да участва в процеса на енергийна диверсификация за България и региона

Прогнозират поскъпване на газа

Изключват “засега” ЕС и шест други страни от американските вносни мита за стомана и алуминий

„Левски” и ЦСКА играят 3 пъти в сряда (ПРОГРАМА)

Берлин и Лондон не са доволни от обясненията на Зукърбърг

Борисов за случая “Сегрей Скрипал”: Ако не намерим виновниците, ще живеем в страх и несигурност

Несъбраните вземания от ДДС по ревизионни актове са 5,8 млрд. лв.

Временно е затворен пътят Русе – Бяла, в района на Две могили

Арестуваха 33-годишен мъж, контактувал с малолетни в интернет, докато осъщестява сексуалните си желания

“Рома” обезкърви Босна за България

Двама тежко ранени при катастрофа на пътя Варна-Добрич

Съмнителен пакет в лагера на турски спасители в Монтана вдигна по тревога МВР

Магистратите от Апелативен съд-Пловдив са приключили 2294 дела през 2016 година

През 2016 година общият брой на постъпилите дела в Апелативен съд-Пловдив е 2282, като 733 от тях са били наказателни, а 1549 – граждански, търговски и фирмени. Делата за разглеждане във всички отделения за цялата минала година са в общ размер 2592 броя. Този сбор е от постъпленията, заварените производства и върнатите от горна инстанция за продължаване на съдопроизводствените действия. За цялата 2016 г. съдиите от Апелативен съд – Пловдив са свършили общо 2294 дела, а 84 % (1921) – в срок до 3 месеца от образуването им. Тези и други данни бяха изнесени в отчетния доклад за 2016 г. на председателя на Апелативния съд Магдалина Иванова по време на Общо събрание на съдиите. “Апелативен съд-Пловдив е сред най-натоварените съдилища в страната.

През отчетния период съдът е работил с намален състав – има четири незаети съдийски щата, частично попълвани с командироване на съдии. При сравнение с общите данни за апелативните съдилища в страната Апелативен съд – Пловдив запазва досегашните челни позиции по показателите за натовареност по щат и действителна такава”, каза още в доклада си Магдалина Иванова.

Средно месечната действителна натовареност по показателя дела за разглеждане е 7,90, а по отношение на свършените дела е 6,99. Магдалина Иванова отбеляза, че е налице промяна във вътрешната структура по видове на делата, като през 2016 г., както и през 2015 г., общото постъпление на наказателни дела се увеличава и бележи значителен ръст – с 217 дела в повече в сравнение с всички видове граждански дела, при които постъплението е с 15 дела по-малко.

На общото събрание бе отчетена дейността и на шестте окръжни съдилища от съдебния район на Апелативен съд – Пловдив. Обемът на постъпление на дела и натоварване на съдиите е доста над средното за страната. Действителната средно месечна натовареност по показателя дела за разглеждане в окръжните съдилища е, както следва: Окръжен съд-Пловдив – 13,09, Окръжен съд-Стара Загора – 11,65, Окръжен съд-Хасково – 11,29, Окръжен съд-Пазарджик – 10,44, Окръжен съд-Смолян – 8,61, и Окръжен съд-Кърджали – 5,20.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.